Noul Guvern, desemnat. "Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare cu un control politic!"

Tudose va fi flancat de doi vicepremieri de la PSD care vor lucra foarte strâns cu el, astfel încât orice abatere de la programul de guvernare să fie corectată rapid, a precizat Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi, după şedinţa CExN, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Mihai Tudose, lista miniştrilor ce vor forma noul guvern. La rândul său, luând cuvântul, noul premier a declarat "din prima" că prioritatea noului Cabinet va fi implementarea programului de guvernare "cu un control politic."

"Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare cu un control politic, nu ascund aşa ceva, aproape săptămânal la început până recuperăm întârzierile. (...) De acum toţi membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac în primul rând prin fapte, nu prin declaraţii", a afirmat Tudose.

Cum va fi evaluat guvernul, a precizat Liviu Dragnea, răspunzând la o întrebare a presei:

"Eu i-am cerut dlui Tudose - şi sunt sigur că aşa va face - să facă singur evaluare miniştrilor din cabinet şi a implentării programului de guvernare. În schimb, de la partid şi Parlament vom urmări şi noi. În vacanţa parlamentară va fi mai greu. Din septembrie încolo, dar şi în vacanţă, vom avea Birouri Naţionale la care se va discuta ce a făcut Guvernul. Faptul că sunt doi vicepremieri de la PSD care vor lucra foarte strâns cu premierul îmi dă sentimentul că orice abatere de la program va fi corectată rapid...", a declarat Dragnea.

Revenind la Tudose, acesta a mai ţinut să precizeze că nu a câştigat un premiu ci, dimpotrivă, a fost desemnat de Dragnea, CExN şi Iohannis (cărora le-a mulţumit), să muncească pentru ţară.

Întrebat despre legătura cu serviciile (în contextul în care presa a vuit pe acest subiect) şi despre acuzaţiile de plagiat, Tudose a răspuns:

"Am mai declarat-o, a mai fost acest subiect, nu am avut nicio legătură de colaborare cu SRI şi nici nu am.

Plagiatul - lucrarea mea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula cunoştinţe, nu pentru a căpăta în baza ei funcţii, posturi sau remuneraţii, când a început iureşul cu plagiatele, pentru a nu intra în acea morişcă am cerut să renunţ la el. (...) În opinia mea nu am plagiat!", a declarat Tudose.

La rândul său, Liviu Dragnea (care a intrat de multe ori peste premier, răspunzând la întrebări adresate acestuia) a declarat, răspunzând unei întrebări a presei, că va avea discuţii cu UDMR.

"După această discuţie vom merge la UDMR, pentru a avea o discuţie, dar nu negociem. E firesc să avem o discuţie, avem acel acord de colaborare, dar e de bun simţ să avem o discuţie", a precizat Dragnea.

Lista miniştrilor

Vicepremier fără portofoliu: Marcel Ciolacu
Ministru delegat pentru Fonduri Europene: Rovana Plumb
Mediu şi vicepremier: Graţiela Gavrilescu
Economie: Mihai Fifor
Externe: Teodor Meleşcanu
Afaceri Europene: Victor Negrescu
Interne: Carmen Dan
Agricultură: Petre Daea
Apărare: Adrian Ţuţuianu
Cultură: Lucian Romaşcanu
Educaţie: Liviu Pop
Cercetare: Lucian Georgescu
Energie: Toma Petcu
Finanţe: Ionuţ Misa
Justiţie: Tudorel Toader
Ape şi Păduri: Doina Pană
Muncă: Lia Olguţa Vasilescu
Comunicaţii: Lucian Şova
Sănătate: Florian Bodog
Tineret: Marius Dunca
Transporturi: Răzvan Cuc
Consultare şi Dialog Social: Gabriel Petrea
Relaţia cu Parlamentul: Viorel Ilie
Mediul de Afaceri: Ilan Laufer
Turism: Marius Dobre
Românii de Pretutindeni: Andreea Păstârnac

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne