Noul ambasador al Marii Britanii: investitorii, alungaţi de numărul mare de ordonanţe de urgenţă

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell
Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell (Epoch Times România)

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a afirmat că investitorii britanici în România sunt nemulţumiţi de numărul mare de ordonanţe de urgenţă emise de Guvern, lipsa de claritate a legislaţiei, precum şi instabilitatea acesteia, potrivit Mediafax.

Paul Brummell a reamintit marţi, într-o conferinţă de prezentare a activităţii sale viitoare în România că anul trecut nivelul schimburilor comerciale dintre România şi Marea Britanie a atins 3,3 miliarde de euro, nivelul exporturilor româneşti în Marea Britanie fiind de 2 miliarde de euro.

Ambasadorul a susţinut că britanicii nu cunosc piaţa românească, chiar dacă în Marea Britanie lucrează forţă de muncă înalt calificată. De aceea, guvernul britanic alături de Camera de Comerţ Româno-Britanică doreşte să pună în aplicare un program pentru atragerea întreprinderilor britanice mici şi mijlocii pe piaţa din România.

Totodată, ambasadorul Marii Britanii a afirmat că investitorii britanici i-au reclamat şi probleme ale mediului de afaceri din ţara noastră, care rezultă din numărul mare de Ordonanţe de urgenţă şi de legislaţie.

"Investitorii au reclamat probleme legate de legislaţie, care uneori nu este foarte clară, de foarte multe Ordonanţe de urgenţă şi au spus că ar fi mai bine pentru ei dacă ar avea o situaţie mai stabilă privind legislaţia şi regulile de bussiness", a precizat Paul Brummell.

Ambasadorul britanic şi-a exprimat, de asemenea, opinia că ordonanţa de urgenţă ar trebui folosită numai în situaţii urgente. "Bineînţeles că este o decizie a Guvernului României, conform Constituţiei României, dar dacă e vorba despre o ordonanţă de urgenţă implică faptul că trebuie folosită numai în situaţii de urgenţă".

Paul Brummell îşi va exercita mandatul de patru ani în România până în anul 2018. Anterior, acesta a fost ambasador al Marii Britanii în Turkmenistan şi Kazahstan, precum şi Înalt Reprezentant al Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, în Barbados.