Noua “locuinţă” a serviciului secret german inundată după furtul a câtorva robinete



Viitorul sediul din Berlin al serviciului german de informaţii.
Viitorul sediul din Berlin al serviciului german de informaţii. (Captură Foto)

Viitorul sediu al Serviciului german de Informaţii (BND) a fost parţial inundat miercuri după ce câteva robinete au fost furate. Nimeni nu a fost rănit, dar un atac intenţionat nu este exclus pe moment, conform Reuters.

Astfel, clădirea a fost afectată puternic de inundaţii după ce o persoană s-a “jucat” cu conductele de apă în ciuda unei securităţi stricte la faţa locului. Ca urmare, pentru câteva ore, apa a inundat gurile de aerisire şi sistemul de ţevi pentru cabluri, precum şi tavanele false, conform publicaţiei Berliner Zeitung.

Aparent, constructorii au încercat să cureţe reziduurile de la conductele proaspăt instalate şi au fost surprinşi când apa s-a scurs pe jos la etajele 4, 5 şi 6, în loc să se scurgă prin gurile de scurgere. Ulterior apa a inundat nivelurile inferioare, conform surselor citate de agenţia de ştiri DPA.

“Câteva robinete au fost furate” la etajele superioare, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, dar nu este clar cine sau de ce s-a făcut acest lucru. Politia nu exclude un motiv politic sau criminal. Autorităţile iau în considerare şi faptul că cineva pur si simplu a făcut o glumă proastă.

Incidentul a declanşat o mulţime de glume pe mass media socială despre scurgerile de apă şi “Watergate”, susţine Deutsche Welle‎.

BND a fost programat în 2011 să se mute în noul sediu, situat în apropierea principalei gări din Berlin, dar decizia a fost amânată până în 2017. Clădirea va găzdui până la 4.000 de membri de personal. Sediul actual al BND este localizat în München.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe