Noua linie de la Partid - "Guvernul Cioloş a venit pe arşi şi nu a făcut absolut nimic pentru arşi"

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, mizează probabil pe ideea că o minciună repetată de multe ori rămâne în mintea oamenilor mai degrabă decât un adevăr discret, a opinat fostul premier Dacian Cioloş, după ce pesedistul a lansat un nou atac la adresa Guvernului tehnocrat.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

"Guvernul Cioloş a venit pe arşi şi nu a făcut absolut nimic pentru arşi" - aceasta pare să fie noua linie de comunicare impusă de PSD în domeniul sănătăţii, a remarcat indignat, pe pagina sa de Facebook, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, după un nou atac lansat în acest sens de ministrul PSD Florian Bodog.

"Este deja a treia oară când ministrul Sănătăţii, domnul Bodog, o spune într-o emisiune la oră de vârf, mizând probabil din nou pe faptul că o minciună repetată de multe ori rămâne în mintea oamenilor mai degrabă decât un adevăr discret. Mai departe, Vlad Voiculescu este acuzat că a închis secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi. Cum nu îl putem bănui pe domnul ministru de neştiinţă, buna credinţă a dumnealui cred că a fost pusă la grea încercare. De ce a trebuit închisă şi renovată acea secţie?", a declarat Dacian Cioloş.

Potrivit fostului premier, răspunsul la această întrebare se vede cel mai bine în următorul reportaj video

"Şi da, secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi a fost într-adevăr închisă şi renovată, de data asta la cu totul alte standarde. Acesta este motivul pentru care bolnavii pot fi acum trataţi în condiţii decente. Ne-am concentrat anul trecut să facem lucruri, nu să vorbim. Poate că puteam fi mai înţelepţi. Poate că a fost o greşeală să mizăm pe un minim de bun simţ din partea oricărui politician în a respecta lucrurile bine făcute şi de a continua proiectele care fac viaţa oamenilor mai bună sau chiar le-o salvează", a precizat Dacian Cioloş.

Fostul prim-ministru a prezentat mai jos o parte dintre măsurile luate de Vlad Voiculescu în cele şapte luni la Ministerul Sănătăţii, remarcând totodată, ironic, că, după opt luni de mandat, "aşteptăm să vedem măsurile luate de actualul ministru şi de actualul Cabinet".

Infrastructură

1. Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca (cea cu barocamera şi cu echipamentul de milioane de euro care nu a fost montate timp de 3 ani deşi s-au tăiat destule panglici!) a devenit funcţională şi a fost extinsă prin înfiinţarea unui salon de tip post-critic care cuprinde 6 paturi şi 7 paturi de spitalizare continuă;

2. Secţia de ATI din cadrul Spitalului de Arşi a fost închisă şi renovată din temelii; A durat jumătate de an şi ne bucurăm că domnul Bodog a avut ce să deschidă în martie şi pacienţii pot beneficia de condiţii decente;

3. S-a încheiat construcţia unităţii pentru arşi grav (3 paturi) Casa Austria - Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara; se pregăteşte etapa de dotare cu echipamente şi angajarea de personal. Trebuia să fie deja funcţională în primăvara acestui an.

Reguli

1. Pentru prima dată au fost definite prin Ordin de Ministru serviciile medicale şi de îngrijire pentru pacienţii cu arsuri, care defineşte structura centrelor, unităţilor funcţionale şi compartimentelor pentru arşi, a modului de funcţionare şi structura personalului;

2. Reglementari stricte pentru produsele biocide (fiecare produs trebuie testat în laboratoare acreditate, atât la intrarea pe piaţă cât şi la intervale regulate după aceasta) cu ajutorul unui expert al Comisiei Europene şi al ECDC;

3. Reglementări clare (4 ordine de ministru) pentru raportarea (pentru că România, înainte de Colectiv era oficial ţara cu cele mai puţine infecţii nosocomiale din Europa!) şi controlul infecţiilor nosocomiale!

4. Regulamentul de organizare a serviciilor de paliaţie e depus în forma finală, aşteaptă să fie aprobat de domnul ministru.

Personal

1. Am crescut semnificativ veniturile medicilor care fac gărzi şi pe ale întregului personalul medical (nu numai medici, ci şi asistente, infirmiere) care lucrează în secţiile/compartimentele de pacienţi cu arsuri, crescând sporul pentru personal la 100% ;

Finanţare

1. Am creat un program de finanţare suplimentară a tratamentelor precum şi - pentru prima dată - criterii clare de alocare a fondurilor;

Un Guvern care a venit pe arşi nu a făcut nimic pentru arşi, spune domnul Bodog. "Nimicul" acesta despre care vorbeşte domnul ministru Bodog a salvat deja multe vieţi", a conchis Dacian Cioloş.