Noua doctrină militară ucraineană: Rusia este inamicul Ucrainei. Aderarea la NATO - un obiectiv principal

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko (ALAIN JOCARD/AFP/GETTY IMAGES)

Consiliul ucrainean pentru Securitatea şi Apărarea Naţională a revizuit miercuri doctrina militară a ţării. Astfel, noua doctrină defineşte Rusia ca un adversar al ţării şi stabileşte o cale pe termen lung de aderare la NATO.

La întrunirea respectivă, Consiliul a susţinut atât abandonarea statutului precedent al ţării de respingere a apropierii de Uniunea Europeană cât şi “reluarea cursului strategic de integrare în zona Euro-Atlantică”, conform agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

“Noua doctrină militară a Ucrainei identifică Federaţia Rusă ca adversar militar al ţării şi defineşte condiţiile pentru eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate temporar”, conform declaraţiei Consiliului.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat, în cadrul întâlnirii Consiliului de Securitate, că noua doctrină “nu numai că stabileşte că Federaţia Rusă este oponentul militar al Ucrainei, dar prevede şi sarcina relocalizării unităţilor militare şi a creării unei infrastructuri militare necesare în regiunile estice şi sudice”.

Se estimează că noua doctrină va fi semnată de Poroşenko în zilele următoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe