Nou scandal marca PSD. Taberele şi excursiile şcolare, "încredinţate" unei apropiate a lui Radu Mazăre

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Acuzată de implicarea în megadosarul de corupţie Microsoft, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu îşi leagă numele de un nou scandal. Postul de televiziune B1 TV a prezentat duminică seara un protocol semnat de fostul ministru PSD în numele Ministerului Educaţiei cu ANAT, dezvăluind că la vremea respectivă asociaţia era reprezentată de unul dintre oamenii de bază ai lui Radu Mazăre.

Protocolul cu ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România) a fost semnat pe 20 decembrie 2012, în ultima zi în care Ecaterina Andronescu se mai afla în funcţia de ministru al Educaţiei, şi reglementa procedura de achiziţie a pachetelor turistice de către unităţile de învăţământ preuniversitar. Potrivit documentului, şcolile care doreau să organizeze vacanţe pentru elevi erau obligate să cumpere servicii de turism de la agenţiile specializate din cadrul ANAT. Protocolul este unul cu dedicaţie, dat fiind că nu se prevedea organizarea unei licitaţii, scrie ziuadeconstanta.ro.

Întrrebată în direct la B1 TV, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat că nu-şi aminteşte să fi semnat aşa ceva.

„Un ministru semnează mii de hârtii”, a declarat Andronescu. După ce moderatorul Sorina Matei i-a reproşat că ar semna ca primarul, Andronescu s-a scuzat afirmând: „Eu nu semnez ca primarul. Însă, în spatele acestui protocol stau nişte hârtii care se elaborează în direcţiile de specialitate. Dacă un astfel de document îndeplineşte toate criteriile, ministrul nu poate să nu-l semneze. Documentul acesta nu cred că angajează financiar ministerul, un protocol nu este un contract”.

În momentul semnării protocolului, la şefia ANAT se afla Corina Martin, pe care primarul Constanţei, Radu Mazăre, o recomandase în mai 2012 pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne