Nou scandal în Guvern. Raed Arafat acuză sabotarea achiziţiei de ambulanţe. Grindeanu intervine

Fondatorul SMURD acuză blocaje şi sabotaj la nivelul Ministerului Sănătăţii în legătură cu achiziţionarea de ambulanţe, situaţie care începe să pună viaţa pacienţilor în pericol. Grideanu intervine în scandal şi dă semnale de implicare...
Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Activitatea Guvernului Grideanu este marcată de un nou scandal. Secretarul de stat Raed Arafat vorbeşte, pe Facebook, de sabotarea dotării cu ambulanţe şi susţine că recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, privind achiziţionare de ambulanţe anunţă, de fapt, întârzierea acestui proces.

"Anunţul domnului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, făcut vineri la Craiova, referitor la achiziţia ambulanţelor pentru SMURD şi serviciile de ambulanţă, menţionând că acordul semnat în 2016 între cele două ministere, cel al al Sănătăţii şi cel al Afacerilor Interne, nu mai este valabil în baza noii legislaţii, ascunde multe adevăruri nespuse şi este de fapt, pentru cei care cunosc bine situaţia şi evoluţia ei, un anunţ al întârzierii achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD şi serviciile de ambulanţă şi nu al demarării procedurilor, care au fost deja demarate de fapt dar nu sunt 'agreate', dorinţa fiind de a repeta totul de la zero lăsând la o parte munca realizată de comisii mixte care au muncit câteva luni deja pe acest subiect la nivelul IGSU".

La revenirea mea din misiunea oficială pe care o am la întâlnirile ONU şi NATO din Mexic şi SUA, am să explic public toate demersurile efectuate în ultimii ani până inclusiv săptămâna trecută când am trimis la începutul săptămânii domnului ministru o scrisoare explicând situaţia în care ne aflăm acum, la care anul acesta a început să contribuie din păcate şi dânsul, blocajele şi modul în care am fost sabotaţi, în mod deosebit la nivelul Ministerului Sănătăţii, şi mă refer aici la funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii care au sabotat procesul de dotare al serviciilor de ambulanţă şi SMURD în mod continuu, ca să ajungem într-o situaţie fără precedent în sistemul de urgenţă, situaţie care începe să pună viaţa pacienţilor în pericol", scrie Arafat, pe Facebook, acuzând că Bodog nu s-a deranjat să vorbească cu el nici măcar telefonic.

Postarea lui Arafat vine în contextul în care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că urmează să demareze procedura de achiziţie atât pentru ambulanţe, cât şi pentru dotările necesare SMURD, după ce Ministerul Sănătăţii a reînnoit protocolul cu Ministerul de Interne, conform noilor proceduri de achiziţie publică.

Scandalul a ajuns şi la premierul Grindeanu, acesta transmiţând, de asemenea pe Facebook, că situaţia achiziţiei de ambulanţe este în atenţia sa şi a echipei sale.

"Situaţia achiziţiei de ambulanţe este în atenţia mea şi a echipei mele. Am avut discuţii, în ultimele săptămâni, cu doamna ministru Carmen Dan, cu domnul ministru Bodog şi cu domnul secretar de stat Arafat. Săptămâna viitoare, imediat ce domnul Arafat revine în ţară, mă voi întâlni cu toţi trei, pentru a clarifica problema. Important e ca pacienţii români să beneficieze cât mai rapid de servicii moderne de ambulanţă.", susţine premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne