Nou respiro pentru Liviu Dragnea. Sentinţa în dosarul Bombonica amânată

Judecătorii Înaltei Curţi urmau să pronunţe sentinţa în dosarul "Bombonica". Decizia, care ar fi venit cu o zi înainte de mega-mitingul anunţat de PSD, a fost însă amânată din nou.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

UPDATE: Judecătorii au amânat, pentru a doua oară consecutiv, pronunţarea sentinţei în dosarul Bombonica. Decizia ar urma să fie pronunţată pe 21 iunie.

* * *

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt aşteptaţi să pronunţe vineri sentinţa în celebrul dosar "Bombonica", dosar în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Sentinţa urmează să fie pronunţată cu o zi înainte ca PSD să scoată în stradă "sute de mii de persoane", potrivit lui Dragnea, care să protesteze contra abuzurilor din Justiţie. Iniţial, sentinţa trebuia pronunţată pe 29 mai, dar a fost amânată pentru astăzi.

Reamintim că Dragnea este acuzat de procurorii DNA de faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ar fi instigat funcţionarii de la Protecţia Copilului Teleorman, printre care şi pe Bombonica Prodana, la vremea respectivă soţia sa, să angajeze fictiv două secretare de la PSD. În realitate, cele două secretare, deşi încasau salarii de la Protecţia Copilului Teleorman, lucrau full time la PSD. În total cele două ar fi încasat aproape 108.000 de lei în intervalul 2006 - 2013 de la statul român deşi lucrau la PSD.

DNA a cerut 7 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, în timp ce avocatul liderului PSD a solicitat achitarea. De asemenea, procurorii au mai solicitat şi suspendare pedepsei de 2 ani la închsoare primită de Dragnea în dosarul fraudării referendumului din 2012. Interesant este că procurorul DNA le-a solicitat judecătorilor încetarea procesului penal pe motiv că Bombonica Prodana şi-a achitat partea de prejudiciu.

Reamintim că, de-a lungul procesului, în timp ce Liviu Dragnea susţinea sus şi tare că este nevinovat de acuzaţiile care i se aduc în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, una dintre cele două secretare angajate la Protecţia Copilului pentru a lucra de fapt la PSD a povestit că actualul lider al PSD a fost cel ce i-a propus să lucreze la partid.

“Am făcut cunoştinţă cu Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor. Ulterior, ne-am întâlnit la sediul Consiliului Judeţean Teleorman, împrejurare în care mi-a spus că doreşte să înfiinţeze un birou de presă în cadrul organizaţiei judeţene PSD Teleorman. I-am spus că nu m-am mai ocupat de PR, însă aş fi de acord să încerc. La acea dată, s-a pus problema să lucrez în cadrul partidului, fără să se precizeze o anumită funcţie. Au mai fost aduşi doi jurnalişti din presa locală. Eu am lucrat trei luni de zile fără să fiu remunerată. Ceilalţi jurnalişti au plecat, dar eu am rămas. Domnul Dragnea m-a întrebat, la un moment dat, dacă situaţia mea cu angajarea s-a rezolvat şi eu i-am spus că nu şi că nu ştiam cine trebuia să o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni să intervină la Liviu Dragnea pentru a fi angajată (...) S-a luat hotărârea să fiu angajată în cadrul DGASPC Teleorman. Eu eram nelămurită cu privire la activitatea concretă pe care o voi desfăşura, la partid său la DGASPC, şi mi s-a răspuns că voi rămâne la partid. Am întrebat: Eu unde mă duc? Erau mai multe persoane prezente, dar nu pot preciza cine mi-a spus că voi lucra la partid. Ulterior, am dat examen şi am fost angajată la DGASPC”, a declarat Anisa Stoica. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Mai amintim că Dragnea este judecat de acelaşi complet care l-a achitat recent pe C.P. Tăriceanu de acuzaţia de mărturie mincinoasă. Sentinţa ce va fi pronunţată astăzi este în primă instanţă, putând fi atacată cu recurs.