Nou-născut, mort de septicemie. Ministrul Sănătăţii a trimis controlul la trei luni după deces [Tolo.ro]

Un nou-născut de 3,7 kg a fost infectat cu candida, murind ulterior de septicemie. Ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, a trimis controlul la trei luni după deces.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Salvaţi din bani publici, şefii Spitalului „Sf. Pantelimon” continuă să nege infecţiile nosocomiale, ajutaţi de ministerul condus de Florian Bodog, reiese dintr-o investigaţie publicată de tolo.ro, sub semnătura jurnaliştilor Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.

Născut pe 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Florian Bodog a cerut un control abia pe 28 decembrie.

Fiind înainte de Revelion, ”nu s-a putut lua legătura cu departamentul de prevenire a infecţiilor intraspitaliceşti” din „Sf. Pantelimon”, scriu în raport inspectorii DSP.

Spitalul a primit răgaz să-şi pregătească răspunsurile până după Anul Nou, când s-au făcut deja trei luni de la moartea băieţelului.

Raportul curge către ideea că mama a adus infecţiile fătului, copilul s-a născut cu pneumonie şi, în concluzie, spitalul „Sf. Pantelimon” nu are nicio responsabilitate.

Este acelaşi spital pentru care opinia publică şi consilierii de la Sectorul 2 s-au mobilizat şi i-au dat în decembrie 2,4 milioane de lei.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne