Nou mister - ancheta privind decesul unui tânăr care a murit vomând doi litri de lichid negru este amânată din nou fără motiv

Max Spiers
Max Spiers (Captură Foto)

Ancheta asupra misteriosului deces al unui adept britanic al teoriilor conspiraţiilor, care a murit după ce a vomitat doi litri de sânge de culoare neagră, a fost din nou amânată, potrivit publicaţiei The Mirror.

Trupul neînsufleţit al lui Max Spiers a fost descoperit în timp ce acesta se afla într-o călătorie în Polonia pentru a participa la o conferinţă.

Spiers, în vârstă de 39 de ani, a murit pe neaşteptate în locuinţa unei scriitoare de cărţi ştiinţifico-fantastice, Monika Duval, în iulie 2016.

Tată a doi copii, Spiers a murit după ce a vomitat un lichid negru, dar oficialii polonezi au decis că el a murit din cauze naturale şi nu a fost efectuată autopsia cadavrului.

Ancheta asupra morţii sale a fost deschisă în decembrie 2016 şi urma să fie reluată joi, 9 noiembrie, în Maidstone, comitatul britanic Kent.

Dar acum ancheta a fost amânată din nou, fără nicio explicaţie privind această decizie şi cu mici şanse ca situaţia să se schimbe în acest an.

Spiers a ajuns să fie renumit pe plan mondial în lumea bizară a teoriilor conspiraţiei şi, aparent, şi-a făcut mulţi “inamici” din cauza investigaţiilor sale.

Autorităţile din Polonia, unde Max participa la o conferinţă în perioada când a avut loc moartea sa, au concluzionat iniţial că decesul său neaşteptat a fost provocat de cauze naturale.

După ce trupul său a fost repatriat în Marea Britanie, doctorii de la un spital din oraşul britanic Margate nu au reuşit să determine cauza morţii.

Poliţia comitatului Kent a lansat ulterior o investigaţie comună cu poliţia poloneză asupra morţii lui Spiers.

La deschiderea anchetei în Canterbury în decembrie 2016, instanţa a fost informată că decesul a avut loc în timp ce bărbatul de 39 de ani se afla în vizită în Polonia pentru a lua cuvântul la o conferinţă. Anterior, Spiers fusese într-o vacanţă în Cipru împreună cu un prieten.

Într-o declaraţie, Caroline O’Donnell, ofiţer de investigaţii la biroul medicului legist, a precizat: “Când s-au întors, Spiers s-a îmbolnăvit, avea temperatură mare şi era slăbit.

“A doua zi, Spiers a vomitat doi litri de fluid negru. Prietenul său a chemat un doctor, care a încercat resuscitarea înainte să îl declare mort”.

Cu puţin timp înainte de moartea sa, Spiers a afirmat că face investigaţii despre viaţa unor persoane bine-cunoscute în politică, mediul afaceri şi entertainment.

La acea vreme, mama sa, Vanessa Bates, în vârtă de 63 de ani, s-a temut că se va întâmpla ceva tragic.

“Cred că Max a săpat în unele locuri întunecate şi cineva a dorit ca el să moară”, a afirmat aceasta, adăugând că speră că investigaţia va face lumină asupra morţii sale misterioase.

“A trecut mult timp şi sunt uşurată că, în sfârşit, se întâmplă ceva şi că există o investigaţie şi o anchetă adecvate”, a adăugat mama lui Spiers.

Teoria ei a fost împărtăşită de mulţi în mediul online şi teoreticieni ai conspiraţiilor, investigatori ai OZN-urilor şi diverşi bloggeri susţinând, la rândul lor, că circumstanţele morţii lui Spiers au fost suspecte.

La acea vreme, medicul legist Alan Blunsdon a declarat instanţei că aştepta un raport din partea autorităţile poloneze, adfirmând că volumul de muncă al poliţiei comitatului Kent ar putea amâna investigarea telefonului şi calculatorului lui Spiers.

Când trupul lui Spiers a fost transportat în Marea Britanie, laptopul şi telefonul său nu s-au aflat printre bunurile personale.

Mama sa a considerat întotdeauna că Max va fi “ucis de duşmanii săi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe