Nou CEx în PSD. Dragnea vrea să dea un mesaj de forţă în teritoriu

În condiţiile în care pentru PSD urmează zile de foc - moţiune de cenzură, cerere de revocare a lui Dragnea, legea pensiilor, legea bugetului etc. -, liderul PSD vrea să-şi asigure majoritatea parlamentară, acest subiect urmând să fie una dintre preocupările centrale la CEx, susţin surse politice.
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea (Epoch Times România)

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat la CEx, însoţit de alaiul de fideli - Dăncila, Bădălău etc. Liderul PSD nu a făcut declaraţii de presă cu excepţia uneia. Întrebat despre Iohannis, ce va face în scandalul remanierilor, dacă va aştepta decizia CCR, Dragnea a răspuns, zâmbind: "Aşteptăm decizia CCR care e fundamentală".

La CEx au mai ajuns Tudorel Toader - care a intrat rapid, scăpând de microfoanele presei -, precum şi Teodorovici, care a intrat, şi el, tot rapid.

* * *


Liderii PSD se reunesc luni la Parlament într-o nouă şedinţă de Comitet Executiv Naţional, întrunirea venind pe fondul fragilizării majorităţii de care beneficiază PSD în Parlament şi a refuzului preşedintelui Iohannis de a-i numi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici miniştri.

Aşadar, pe agendă se vor afla, potrivit unor surse citate de Hotnews, atât discuţii despre majoritatea parlamentară spulberată în Camera Deputaţilor de migrarea a 4 aleşi spre partidul lui Victor Ponta, cât şi despre refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de revocare din funcţie a doi miniştri.

Conform Hotnews, în contextul în care Opoziţia anunţă că până la finalul sesiunii parlamentare va boicota şedinţele de plen de la Camera Deputaţilor şi că urmează în următoarele zile să depună şi moţiunea de cenzură, principala preocupare a conducerii PSD este acum asigurarea majorităţii parlamentare. În consecinţă, liderii PSD vor discuta astăzi despre situaţia organizaţiilor din care au plecat parlamentari, şefi de filiale, cum este cazul organizaţiilor de la Braşov şi de la Caraş Severin.

De asemenea, pe ordinea de zi oficială a şedinţei ce va începe la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, figurează proiectul de buget pe anul viitor dar şi prezentarea rezultatelor vizitei efectuate de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles.

"Trebuie să le spun şi celor din Comitetul Executiv Naţional care au fost rezultatele prezenţei noastre la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa CExN. Aşa este normal. Să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în care este pregătit Guvernul pentru preluarea Preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.), dar şi al faptului că acolo s-a văzut cu adevărat cine are dreptate", a declarat Dăncilă, după o întâlnire cu Liviu Dragnea.

Deşi nu figurează pe ordinea oficială a şedinţei, este de aşteptat ca liderii PSD să deschidă şi subiectul amnistiei şi graţierii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne