Nou CEx cu scântei în PSD. Pe agendă: Eliminarea contestatarilor lui Dragnea  

Comitetul Executiv Naţional al PSD tranşează un nou episod din războiul "Dragnea vs Pucişti", pe care se pare că îl câştigă detaşat şeful partidului.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Potrivit Realitatea TV, organizaţia PSD Ilfov ar fi fost dizolvată pentru ca Firea să rămână fără funcţie. Mai mult, Firea şi-ar fi dat azi demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD. La începutul şedinţei, Firea anunţase că demisionează şi din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

***

UPDATE: Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, a confirmat pentru HotNews.ro că a fost numit ministrul Dezvoltării Regionale în locul lui Paul Stănescu

* * *

UPDATE: După ce la CEx-ul anterior a reuşit să-i scoată din partid pe Neacşu şi Ţuţuianu, astăzi Liviu Dragnea şi-a mai înlăturat un contestatar. Cu 55 voturi "pentru", 5 împotrivă şi 4 abţineri, Paul Stănescu a fost remaniat, potrivit surselor Hotnews.ro.

* * *

UPDATE: În furtunosul CEx de luni s-a votat deja remanierea. Propunerile de noi miniştri formulate de Viorica Dăncilă ar fi următoarele, potrivit stiripesurse.ro care citeaza surse politice.

Lia Olguţa Vasilescu- la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Şova.

Marius Budăi - la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguţei Vasilescu

Gabriel Leş - la Ministerul Apărării, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat

Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuţ Andruşcă

Alexandru Petrescu- la Ministerul Comunicaţiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

Daniel Breaz - la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivaşcu

Bogdan Matei - la Ministerul Tineretului şi Sportului, în locul Ioanei Bran

Separat se va vota în cazul lui Ilan Laufer, propus pentru postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu

* * *

UPDATE. Primarul general Gabriela Firea a anunţat, înainte de şedinţa CExN, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

Tot înainte de şedinţă şi-a anunţat demisia din fruntea Ministerului Apărării şi Mihai Fifor.

Codrin Ştefănescu a fost numit secretar general al PSD în locul lui Marian Neacşu, unul dintre "puciştii" proaspăt exclus din partid.

* * *

Liderii PSD s-au întâlnit, duminică seara, într-o şedinţă ce va preceda CEx-ul de luni. Potrivit Digi24.ro, Liviu Dragnea ar fi convocat să se asigure că are sprijinul partidului pentru şedinţa de astăzi, când se aşteaptă schimbarea unor miniştri şi preşedinţi de filiale incomozi, printre care şi Gabriela Firea.

Potrivit informaţiilor Digi, social-democraţii par să îi retragă sprijinul politic Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei iar în şedinţa de luni se va supune la vot acest lucru.

Este de aşteptat ca la CEx-ul de astăzi să se lase şi cu remanieri, ocazie foarte bună pentru Dragnea să scape de alt pucist de frunte, Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, vice-premier în Guvernul României şi iniţiator al scrisorii prin care lui Liviu Dragnea i s-a cerut să plece din PSD. Postul lui la minister ar urma să fie preluat de Lia Olguţa Vasilescu, iar Nicolae Bădălău ar urma să devină vice-premier.

Contactată de Digi24.ro pe tema potenţialei "maziliri" de astăzi, Firea a declarat că zvonurile nu se confirmă mereu şi şi-a exprimat speranţa că la CEx va avea loc "o discuţie raţională, bazată pe argumente, aş spune chiar lucidă" şi l-a acuzat pe Dragnea că vrea să distrugă majoritatea PSD-ALDE de la nivelul Capitalei şi să o lase fără consiliu general.

"Nu mă aştept de la o judecată corectă, nici din partea analiştilor, nici din partea colegilor. Eu am o rugăminte, dacă stimaţii domni din studio sunt de acord să vină să le prezint pe îndelete tot ce am făcut în aceşti doi ani de zile, toate proiectele, toate investiţiile din spitale, aş vrea să le arăt ce am făcut. Este uşor să arunci cu noroi.

Cu Primăria Capitalei nu construieşti un spital regional, guvernul face spitale regionale. Primăria Capitalei a anunţat că va construi un spital metropolitan.

Domnul Dragnea constat că vrea să distrugă majoritatea PSD-ALDE de la nivelul Capitalei şi să rămân fără consiliu general", a declarat Firea.

Întrebată de ce îi este retras sprijinul politic şi nu este dată afară din partid, Firea a acuzat că anul trecut pe vremea asta, Liviu Dragnea voia să taie bugetul Capitalei spunând unor apropiaţi că nu doreşte ca ea să facă proiecte mari pentru că vrea să candideze la preşedinţie.

"Veţi găsi declaraţiile mele şi ale primarilor de sector cu privire la faptul că domnul Dragnea este de acord să se taie din bugetul Primăriei Capitalei şi din bugetul primăriilor de sector, lucru cu care noi nu am fost de acord pentru că erau şi sunt în derulare proiecte foarte importante pentru capitală.

Bineînţeles că nu am mai dorit să continui public această luptă pentru că mi s-a spus ce mi se repetă şi acum neîncetat, faptul că afectam imaginea partidului şi că nu este bine să spunem în exterior ce se întâmplă în interiorul partidului, acea expresie să ne spălăm rufele în familie.

Toate cercetările sociologice din ultima perioadă la întrebarea cum credeţi că evoluează ţara noastră, răspunsul majoritar a fost negativ şi atunci nu-ţi pui o întrebare, nu încerci să schimbi ceva? Înţeleg că nu, înţeleg că trebuie să închidem gura, să punem leucoplast pe gura unora, pe alţii să-i excludem, să nu-i mai avem de faţă şi asta înseamnă că totul se repară", a adăugat Firea.