Norvegia va construi un zid de oţel împotriva migranţilor

Pentru a reduce numărul de migranţi ilegali care vin dinspre Rusia, guvernul norvegian a anunţat că intenţionează să protejeze frontiera prin construirea unui zid de câteva sute de metri lungime. Unele grupuri pro-refugiaţi au criticat măsura.
Punctul de frontieră Storskog la frontiera norvegiano-rusă.
Punctul de frontieră Storskog la frontiera norvegiano-rusă. (Captură Foto)

Zidul de oţel pe care Norvegia plănuieşte să îl construiască la frontieră pentru a opri fluxul de migranţi ilegali care vin din Rusia va avea o lungime de 200 de metri şi o înălţime de 3,35 m şi va fi construit de la punctul de frontieră Storskog şi va parcurge frontiera norvegiano-rusă.

Deşi unele grupuri pro-refugiaţi consideră că acest zid este un semnal foarte negativ, alţii îl văd ca o soluţie necesară pentru problema continuă a migraţiei ilegale.

Anul trecut, aproximativ 23.000 de migranţi au depus cerere pentru statutul de refugiaţi în Norvegia. Cifra a scăzut cu 95% în 2016 după ce guvernul a adoptat măsuri stricte de control a frontierei.

“Poarta şi gardul sunt măsuri responsabile”, a declarat pentru Reuters viceministrul norvegian al justiţiei Ove Vanebo.

Guvernul norvegian prezice că noul zid va fi finalizat înainte de sosirea acestei ierni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe