Noi oportunităţi de formare în şcoli de elită din străinătate

Conferinţă de presă privind, ” World Education Fair”- singurul târg din România dedicat studiilor secundare de elită în străinătate. În imagine, Ana Maria Papp, managerClients Higher Education  şi Svetlan Danev, dir.grup Integraledu
Conferinţă de presă privind, ” World Education Fair”- singurul târg din România dedicat studiilor secundare de elită în străinătate. În imagine, Ana Maria Papp, managerClients Higher Education  şi Svetlan Danev, dir.grup Integraledu (Epoch Times România)

Reprezentanţii a 30 de şcoli private de elită şi colegii din Anglia, Elveţia, Austria, Germania şi Canada vor participa, în România, la singurul târg specializat pentru învăţământul secundar de elită în străinătate, care va avea loc la hotelul 'Athenee Palace Hilton' - Bucureşti, pe 7 şi 8 decembrie 2013, între orele 10:00 şi 17:00.

Târgul oferă familiilor din România oportunitatea de a se întâlni personal cu specialiştii pentru admitere la licee de elită din străinătate şi de a beneficia de consultanţă gratuită pentru alegerea celui mai bun liceu sau a unui curs de limbă străină, în străinătate. Evenimentul se adresează familiilor cu copii având vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, care iau în considerare continuarea sau finalizarea studiilor secundare în străinătate .

'În ciuda costurilor mai ridicate, interesul familiilor din România care au venituri ce îşi pot permite o educaţie de elită în străinătate pentru copii este foarte ridicat, datorită calităţii dovedite a studiilor, datorită activităţilor extraşcolare şi siguranţei oferite pentru o admitere cu succes la universităţi de prestigiu oriunde în lume', a declarat Svetlan Danev, din partea companiei de consultanţă IntegralEdu, organizator al târgului World Education. Potrivit lui Danev, în anul şcolar 2012-2013, numărul copiilor români care învaţă în şcoli occidentale a crescut în medie cu 25%, iar majoritatea elevilor preferă şcolile britanice, urmate în clasament de colegiile elveţiene. Aceşti copii au vârste cuprinse între 11 şi 16 ani iar principalul motiv de a studia în străinătate constituie şansa crescută de a fi admis ulterior la o universitate de prestigiu.

După părerea lui, motivul principal pentru care familiile din România aleg programele de studiu din străinătate este 'unificarea relativ lentă a standardelor sistemului de învăţământ românesc cu cele din ţările europene mai dezvoltate. Acest lucru este confirmat de studiul recent al Programului Internaţional pentru evaluarea elevilor, PISA, care spune că în pofida rezultatelor bune la testele de matematică, scriere şi ştiinţă, rezultatele copiilor din şcolile din România rămân sub media pentru Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Având astfel un interes crescut faţă de studiile de calitate, familiile şi copiii de elită din România mizează prin educaţie, pe asigurarea unui viitor financiar mai bun nu doar pentru copiii lor, ci pentru întreaga ţară', a comentat Danev. Obiectivul principal indicat de familiile din România, cu privire la intenţia de a studia în străinătate, este realizarea profesională rapidă şi prosperitatea financiară, în condiţiile unei economii globale şi a unei concurenţe acerbe pe piaţa comună a muncii. Numai în anul 2013, târgul World Education şi birourile de consultanţă IntegralEdu au fost vizitate de sute de familii interesate de învăţământul secundar din străinătate.

'În ciuda dezbaterilor politice din Marea Britanie cu privire la obligativitatea vizelor pentru români şi bulgari, interesul instituţiilor de învăţământ britanice faţă de elevii din ambele ţări rămâne ridicat' a spus Danev . În sprijinul acestei afirmaţii, el a declarat că la târgul din Bucureşti din acest weekend, peste 50% din participanţi sunt şcoli de elită din Marea Britanie, dintre care unele vor acorda burse celor mai buni candidaţi din România, burse cuprinse între 30% şi 50 % din taxa de şcolarizare.

La târg vor participa unele din cele mai populare şcoli britanice, inclusiv celebrele CATS College şi Bromsgrove School (în Top 10 cele mai bune şcoli din Marea Britanie), King Edward's School Witley, Cardiff Sixth Form College şi Abbey College (DLD), cunoscut pentru rata de succes de 100% la admiterea elevilor la universităţi de prestigiu.

Pentru familiile cu buget mai modest este prevăzută participarea Liverpool College - unul dintre primele colegii private, cu subvenţii de la stat care reduc taxele de şcolarizare de la 26.000 la 13.000 de lire sterline pe an.

În premieră în cadrul târgului va fi oferită o bursă specială de 42.000 CHF, reprezentând o reducere de 50% din taxa de şcolarizare. Bursa va fi acordată de prestigiosul colegiu elveţian Institut auf dem Rosenberg şi este destinată candidaţilor din România.

Pentru prima dată, târgul va prezenta şi oportunităţile de studiu în şcoli de elită din Canada, prin participarea renumitelor colegii Asbury College şi Lakefield College, ale căror sedii se află în Ottawa. Cel de-al doilea colegiu este recunoscut pentru absolvenţii iluştri ai familiei regale, inclusiv fratele Prinţului Charles - Prinţul Andrew şi Prinţul Felipe, moştenitorul coroanei spaniole. Un nou participant în cadrul târgului World Education este Amadeus Internaţional School Viena, din care face parte renumita Academia de Muzică Amadeus, cunoscută drept o şcoală pentru laureaţi Nobel.

Aceasta oferă posibilitatea unor studii academice în limba engleză copiilor supradotaţi, şcoala fiind deschisă şi candidaţilor care nu au studiat niciodată un instrument muzical, dar au pasiune, interese serioase şi de durată în domeniul muzicii.

Vizitatorii la târg vor primi informaţii de primă-mână despre taberele de limbi străine din străinătate, care pot fi rezervate în cadrul evenimentului cu preţuri reduse între 5 şi 10 %, cât şi noua ediţie a celui mai mare catalog de tabere de limbi străine cu peste 300 de oferte în întreaga lume.

În continuarea proiectului World Education, pentru candidaţii şi pentru familiile acestora care nu vor putea participa la târgul din Bucureşti, vor fi organizate seminarii specializate de prezentare pe 10 Decembrie, ora 18:00 în Timişoara, la Hotel Timişoara şi pe 12 Decembrie, ora 18:00, în Constanţa, la Hotel IBIS.

Informaţii suplimentare cu privire la participanţii la eveniment şi la programul târgului pot fi găsite pe www.worldeducation.ro, unde se poate face şi înregistrarea prealabilă pentru participare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne