Noi dovezi în cazul Vâlcov. Procurorii au descoperit 94 de picturi ascunse în pereţi

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descoperit, în urma unor percheziţii efectuate joi, peste 90 de tablouri care i-ar aparţine lui Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit unor informaţii prezentate de B1 TV, procurorii anticorupţie au descoperit joi, în timp ce fostul ministru aştepta decizia instanţei privind arestarea sa preventivă, 94 de tablouri celebre care i-ar aparţine acestuia, ascunse la rude şi la prieteni. Picturile ar fi fost ascunse în pereţi, anchetatorii fiind nevoiţi să spargă sau să decupeze pereţii locuinţelor percheziţionate. Cele 94 de tablouri ar fi fost găsite la patru adrese.

Trei dintre tablouri ar fi semnate de Pablo Picasso iar alte tablouri sunt semnate de pictori celebri, precum Renoir, Tonitza şi Grigorescu. Operele de artă ar fi fost achiziţionate prin intermediari şi aduse peste graniţă în maşini, mai relatează sursa citată. Valoarea acestora nu a fost încă estimată.

Pe lângă tablouri, în urma percheziţiilor de joi, anchetatorii ar mai fi descoperit şi alte sume de bani pe care Darius Vâlcov le-ar fi depozitat la rude şi prieteni.

Conform sursei citate, există date din care reiese că Vâlcov şi-a folosit influenţa pentru a scăpa de ancheta DNA şi mărturii că fostul ministru a distrus probe care îl incriminau în acest dosar. De asemenea, Vâlcov nu ar putea să justifice un hotel din Slatina. Potrivit Mediafax, din declaraţii ale unor martori reiese că Darius Vâlcov ar deţine, prin interpuşi, hotelul City din Slatina

Din declaraţii ale martorilor mai rezultă că Vâlcov a încercat disimularea originii ilicite a sumelor de bani primite prin societatea Tehnologica Radion şi având ca destinatar final hotelul City din Slatina.

De asemenea, procurorii au mai aflat că Darius Vâlcov şi-ar fi mutat de două ori seiful în care erau lingouri de aur şi bani, o dată chiar după ce a început ancheta DNA.

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov urmează să fie cercetat în arest la domiciliu în urma unei decizii luate joi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Darius Vâlcov va fi trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

Vâlcov mai este suspectat în acelaşi dosar că ar fi folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme deţinute de acesta, dar administrate prin interpuşi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne