"Noi, care tragem ca animalele pentru trântorii din Parlament, te aşteptăm la protest, boss!" - Românii îl taxează pe Laufer

România are nevoie de un miting, dar nu de cel despre care se tot vorbeşte în PSD, ci unul care să dea jos clasa politică trădătoare, incompetentă, imorală, coruptă şi laşă, i se transmite lui Laufer.
Ilan Laufer
Ilan Laufer (Ilan Laufer / Facebook)

O postare prin care-i întreabă pe cetăţeni dacă este sau nu necesar "un miting pentru stoparea abuzurilor şi revenirea la normalitate" şi în care se plânge că oamenii din administraţia centrală şi locală şi parte din mediul de afaceri sunt speriaţi şi evită cât pot semnarea documentelor ce presupun asumarea responsabilităţii i-a adus ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, o serie de comentarii acide din partea românilor.

Concret, cetăţenii îi reproşează ministrului că este rupt de realitate, spălat pe creier, că partidul din care face parte ciunteşte statul de drept, IMM-urile trăiesc o perioadă neagră din cauza impredictibilităţii fiscale etc.

Redăm postarea lui Laufer şi câteva dintre comentarii:

"# ESTE SAU NU NECESAR UN MITING PENTRU STOPAREA ABUZURILOR SI REVENIREA LA NORMALITATE?

Vă salut pe toţi cei care mă urmăriţi şi vă mulţumesc pentru feed-back-urile date. Asistăm zilele acestea la o dezbatere intensă în spaţiul public cu privire la organizarea unui miting împotriva abuzurilor în societate şi pentru #revenirea la normalitate. Degeaba am creat cadrul legal prin programul de guvernare pentru sprijinirea mediului de afaceri şi pentru atragerea investiţiilor străine directe prin legi precum #Legea Parteneriatul Public- Privat, care reglementează încheierea şi derularea parteneriatelor dintre sectorul public şi cel privat; #Legea Transparenţei(Legea Lobby-ului) prin care se doreşte reglementarea modului în care se asigura transparenţa intereselor prin activităţi de comunicare instituţionale şi #Legea Prevenirii - legea care interzice instituţiilor statului sancţionarea în mod automat a companiilor private pentru o serie de 500 de contravenţii ce fac obiectul acestei legi. Nu vom obţine efectul dorit acestor legi, atât vreme cât oamenii din administraţia centrală şi locală şi parte din mediul de afaceri sunt speriaţi şi evită pe cât posibil semnarea oricărui document ce presupune asumarea responsabilităţii. Mă simt obligat să trag acest semnal de alarmă şi vreau să stiu care este părerea voastră? Vă mulţumesc!"

* * *

Câteva comentarii:

"Te aşteptăm la protest, boss! Te aşteptăm acolo, noi ăştia muncitori care tragem ca animalele toată ziua pentru nişte trântori din Parlament şi pt nişte asistaţi sociali cărora nu le place să muncească. Poate mai vii şi cu câţiva prieteni... şi uşor uşor, reuşim să-i facem pe infractori şi incompetenţi să demisioneze...", îi transmite un cetăţean ministrului.

''Este nevoie de un miting, la care să iasă toţi românii care iubesc ţara şi poporul, pentru a schimba întreaga clasă politică trădătoare, incompetentă, imorală, coruptă şi lasă. Doar aşa vor avea românii o ţară minunată cu o economie puternică care să le ofere o viaţă normală, nu bătaia de joc pe care ne-a oferă clasa politică de 28 de ani", îi scrie o altă persoană lui Laufer.

"Noi de 27 de ani de chinuim cu un pas înainte şi doi înapoi să ajungem la NORMALITATE. Despre ce revenire vorbiţi? Poate pentru d-voastră şi oamenilor din gaşca d-voastră a fost cândva NORMAL să semnaţi “ca primarii”. Acum, că nu se mai poate spuneţi că se blochează proiecte?
Lucraţi legal, şi nu aveţi de ce va fie teamă să semnaţi! Nu vom reveni/ajunge vreodată la NORMALITATE, atâta timp cât mentalitatea de “mie ce-mi iese ca să semnez hârtia nu ne va iesi din minte, domnule Laufer", adaugă altcineva.

"Dle Laufer anul acesta este unul negru pt IMM-uri - impredictibiltate (haos mai degrabă), creşterea substanţială a tuturor costurilor ... probabil că mulţi vor închide porţile anul viitor. Ar fi bine să coboraţi din turn ca şa cunoaşteţi realităţile de zi cu zi ale societăţilor mici private. Va reamintesc că IMM-urile asigură mai mult de jumătate din PIB . Încă ceva, poate nu ştiţi - acolo salariile reale se învârt pe la 2000 lei, sporurile sunt 0 iar de muncit se munceşte zi lumina. Şi încă ceva - comunicarea şi cooperarea cu instituţiile statului este jalnică. Dorinţa acestor instituţii de a colabora constructiv este 0. Sănătate", precizează altcineva.

"Ştiţi ce mă îngrijorează cel mai mult? Oameni de vârsta dumneavoastră care sunt spălaţi pe creier cu cel mai nou shampon de la boss!
Oamenii ies în stradă pentru legile prin care partidul din care faceţi parte, doreşte să ciunteze statul de drept! Domnule Laufer, neştiinţa despre ce s-a petrecut înainte de '89 nu va scuteşte de răspunderea pe care o aveţi ca membru al guvernului dar mai ales ca cetăţean al României, ca părinte sau viitor părinte!", scrie o româncă.

"Dragnea PRESEDINTE!
Da, să ieşim în stradă să apărăm pe singurul român care luptă pentru neamul şi poporul lui...din teleorman..cel mai sărac judeţ..dragnea cel mai bogat român.
Eu recunosc: fac parte din statul paralel. Muncesc 12 ore, plătesc taxe,.impozite şi dacă sunt norocos poate nu o să mor în spitalele noastre infecte..e tare nu? spitale nu, scoală nu, pensie nu..", îl ironizează un cetăţean pe Laufer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne