Noi atacuri în Tel Aviv şi Cisiordania soldate cu 5 morţi

Un atacator palestinian a înjunghiat fatal doi isralieni şi a rănit un al treilea în Tel Aviv. Într-un incident separat, un alt palestinian a ucis doi israelieni şi un cetăţean american în Cisiordania.
Scena unui atac prin înjunghiere în Tel Aviv, 19 noiembrie 2015.
Scena unui atac prin înjunghiere în Tel Aviv, 19 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Doi bărbaţi israelieni au murit după ce au fost înjunghiaţi cu un cuţit de către un atacator palestinian în Tel Aviv, au raportat joi poliţia şi martorii oculari. Atacul a avut loc într-un magazin care vinde obiecte religioase evreieşti, într-un moment în care numeroşi oameni s-au adunat pentru rugăciunile de după-amiază.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene, Luba Samri, a declarat că unul dintre bărbaţii ucişi avea peste 20 de ani, în timp ce al doilea, despre care se crede că avea aproximativ 50 de ani, a murit din cauza rănilor într-un spital. Un al treilea bărbat a fost de asemenea rănit în atac înainte ca civilii să îl prindă pe criminal, a raportat Samri.

Samri a mai susţine că atacatorul este un palestinian pe nume Raed Khalil bin Mahmoud din satul Dura, Cisiordania. El are 36 de ani şi este tată a cinci copii. Satul Dura este situat în apropiere de Hebron, unde au avut loc multe dintre atacurile recente, conform Deutsche Welle.

Într-un atac separat desfăşurat joi, un bărbat înarmat a deschis focul în plin trafic în Gush Etzion, Cisiordania. Conform armatei israeliene, atacatorul a intrat apoi intenţionat cu maşina într-o mulţime de pietoni. Cel puţin 8 persoane au fost rănite şi 3 au murit, inclusiv un cetăţean american în vârstă de 18 ani.

În plus, trei femei palestiniene, având asupra lor cuţite, au fost prinse joi de soldaţii israelieni în timp ce încercau să se infiltreze într-un post militar israelian din Cisiordania, conform armatei.

Până acum, 16 israelieni şi 82 de palestinieni au fost ucişi de la jumătatea lunii septembrie. Poliţia israeliană susţine că 52 dintre victimele palestiniene au murit la scena unor atacuri desfăşurate asupra cetăţenilor israelieni, în timp ce restul palestinienilor au fost ucişi în conflicte cu soldaţii israelieni.

Cel mai recent val de violenţe a erupt datorită tensiunilor ce planează asupra unui loc sfânt din Ierusalim, cunoscut ca Nobilul Sanctuar de către musulmani şi Muntele Templului de evrei.