Noi amănunte tulburătoare după represiune: Jandarmi cu număr de identificare pe căşti ascuns cu bandă adezivă

Jefuitorii de bănci poartă măşti de fiecare dată când se năpustesc la ghişee, violatorii poartă eşarfe peste gură iar jandarmii...
Jandarmi la protestul din 10 august
Jandarmi la protestul din 10 august (Passport Production)

În timp ce social-democraţii şi simpatizanţii lor nu mai prididesc vorbind despre tentative de lovituri de stat cu ocazia protestului Diasporei din 10 august, de forţe paramilitare etc. şi susţin că jandarmii au acţionat legal şi justificat, o fotografie postată de jurnaliştii de la Passport Production dă naştere la întrebări.

Mai exact, fotografia arată un jandarm cu numărul de identificare de pe cască mascat cu bandă adezivă neagră. În absenţa acestui număr un jandarm care are faţa acoperită poate face orice şi cu greu va mai fi identificat. În aceste condiţii, se naşte întrebarea - ce acţiuni urmau să întreprindă jandarmii de s-au asigurat că nu pot fi identificaţi?

"În imagine jandarmi în acţiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu bandă adezivă neagră.
Aceştia nu arată deloc ca oameni de toată isprava care lucrează în slujba cetăţeanului şi nu au nimic de ascuns", scriu şi jurnaliştii de la Passport Production.

În linie cu ei, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu remarca şi el că "nu e ceva neobişnuit, jefuitorii de bănci poartă măşti de fiecare dată când se năpustesc la ghişee, criminalii în serie merg cu gulerele ridicate deasupra mufei ca să nu atragă atenţia, violatorii poartă eşarfe peste gură."

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă vineri împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne