Noi afecţiuni bizare şochează medicii

Cazuri ale sindromului Morgellon
Cazuri ale sindromului Morgellon (Capturi youtube)

Medicii rămân uimiţi de apariţia, în zilele noastre, a unor afecţiuni noi pe care nu reuşesc să le clasifice şi nici să le găsească un tratament adecvat, iar pacienţii sunt lipsiţi astfel de acel confort minim pe care îl oferă un diagnostic corect.

Nu au putut fi identificate cauzele multor afecţiuni din această categorie; totuşi, pare că unele s-ar datora unei incompatibilităţi a corpului uman cu substanţele chimice moderne, sau unor condiţii cu care omul nu s-a mai confruntat până acum.

Daniel Lieberman, profesor de biologie la Universitatea Harvard, a scris despre unele boli comune cum ar fi astmul, diabetul şi sindromul colonului iritabil care ar putea fi cauzate de stilul de viaţă modern.

Naţional Institutes of Health (NIH) din Statele Unite ale Americii a iniţiat un Program de Boli Nediagnosticate, cu scopul de a încerca să dezlege misterele ascunse în spatele acestora.

În toată lumea au apărut organizaţii numite "Sindromul Fără Nume" (SWAN) destinate sprijinirii persoanelor care trăiesc în incertitudine având boli nediagnosticate.

În continuare vă prezentăm şapte boli rare identificate în ultimii ani, despre care se cunosc foarte puţine lucruri, deoarece cauzele multora dintre ele continuă să rămână un mister.

1. Sindromul Morgellon

Sindromul Morgellon a stârnit multe controverse. Teoriile abundă, haotic. Unii susţin că această afecţiune rară este cauzată de chemtrails.

Clinica Mayo descrie sindromul Morgellons astfel: "o afecţiune inexplicabilă a pielii, caracterizată prin leziuni deformate şi furnicături pe şi sub piele. Sindromul Morgellons este, de asemenea, caracterizat prin fibrele sau materialul solid care se desprinde din aceste răni". Sunt afectate în principal femeile albe de vârstă mijlocie.

Numărul mare de cazuri descoperite în California a determinat intensificarea cercetărilor.

Pacienţii relatează că din leziunile zemuinde care le apar pe piele ies „fire stranii” de culoare roşie, albă sau neagră. De asemenea, au observat uneori pe piele ceva ce seamănă cu ouăle de paraziţi sau au avut senzaţia ciudată că diverse vietăţi le umblă pe sub piele.

Numai în SUA, în anul 2012, peste 5 milioane de persoane s-au prezentat la medic cu această problemă absolut bizară.

2. Pungi de sânge sub piele

Naţional Institutes of Health (NIH) prin Programul de Boli Nediagnosticate, a descoperit primul caz din SUA de deficit de CHST-14 (carbohydrate - N-acetylgalactosamine 4-0 - sulfotransferase 14) care se manifestă prin malformaţii ale policelui (degetul mare de la mână) şi ale degetelor de la picioare, precum şi pungi de sânge care se acumulează sub piele.

3. Sindromul Eagle-Barrett (Sindromul Belly Prune)

Afecţiunea congenitală cunoscută sub numele de sindromul Eagle-Barrett e întâlnită aproape exclusiv la băieţi. Doar 2% dintre pacienţi sunt de sex feminin.

Este caracterizată printr-o triadă de simptome:

- aplazia muşchilor peretelui abdominal (apariţia de riduri pe pielea abdomenului, care se contractă ca o prună);

- criptorhidie bilaterală (testiculele necoborâte);

- anomalii ale tractului urinar.

Potrivit NIH, sindromul Eagle-Barrett se întâlneşte la un caz din patruzeci de mii de naşteri. Cauza este necunoscută.

4. Calcifiere galopantă misterioasă a arterelor şi articulaţiilor

Programul Bolilor Nediagnosticate a anunţat primul mare succes în 2011, când a reuşit să diagnosticheze şi să cunoască mai multe despre o boală rară cauzată de o acumulare de calciu în artere şi articulaţii. Înainte de 2011, anul în care NIH a constatat această afecţiune la nouă persoane din trei familii, a fost întâlnită doar la şapte pacienţi pe o perioadă de peste un secol.

NIH a numit-o "calcifierea arterelor ca urmare a deficitului de CD73 (Ecto-5'-nucleotidaza)". Iniţial, medicii au fost uimiţi să observe cum calciul se acumula în organism într-un mod galopant, pe care nu îl mai văzuseră înainte şi pe care îl credeau imposibil.

5. Intoleranţa idiopatică ambientală (din lipsa unui nume cât de cât mai bun)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a etichetat cu numele de "intoleranţă idiopatică ambientală ", afecţiunile care pot fi cauzate de expunerea la mai multe substanţe chimice şi câmpuri electromagnetice comune, prezente în societatea modernă.

Termenul "idiopatică" indică faptul că nu este cunoscută cauza exactă. Oamenii care ar putea fi sensibili la câmpurile electromagnetice acuză simptome ca: dureri de cap, dificultăţi de concentrare, dureri musculare şi articulare, ameţeli şi greaţă.

Anul trecut, OMS a raportat că "cercetarea nu a fost în măsură să ofere sprijin pentru o legătură de cauzalitate între expunerea la câmpuri electromagnetice şi simptome auto-raportate sau 'hipersensibilitate electromagnetică' ".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură