Ninsori şi ger în Bucureşti şi în judeţele din sudul şi sud-estul ţării luni şi marţi

În Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării se vor înregistra din nou ninsori şi ger, începând din noaptea de duminică spre luni.
Iarna
Iarna (Epoch Times România)

Meteorologii anunţă din nou ninsori în partea de sud-est a ţării, incluzând şi Capitala. Vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi se vor înregistra temperaturi minime şi maxime negative.

Luni va fi vreme rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea şi dimineaţa în sudul şi centrul ţării, precum, şi în regiunile intracarpatice, fiind posibil să se producă ceaţă în unele zone.

Ninsorile vor reveni în Bucureşti şi în judeţe din sudul şi sud-estul ţării, fiind moderate în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi mai intense în extremitatea sudică a ţării.

În judeţele din sudul şi sud-estul ţării, vântul se va intensifica treptat şi va atinge la rafală viteze de 45-55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. Vântul va atinge viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei, în Bărăgan şi în sudul Banatului, spulberând zăpada. În estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de producere a poleiului.

Luni, temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi -3 grade şi minimele între -10 şi -3 grade, mai scăzute în Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei.

În Bucureşti, în primele ore ale dimineţii este posibil să se producă ceaţă. Vremea va fi rece şi se vor înregistra temperaturi maxime între -4 şi -3 grade şi minime între -5 şi -4 grade.

Marţi va continua să ningă, local, în sudul şi sud-estul ţării, vântul va avea intensificări cu viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei şi al Banatului, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi între -7 şi -3 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade.

În Bucureşti, marţi vor fi ninsori slabe, intensificări ale vântului cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, temperaturi maxime între -4 şi -2 grade şi minime între -6 şi -4 grade.

Miercuri, aria precipitaţiilor va fi mai restrânsă şi va continua să ningă doar local în sudul ţării, a mai declarat, pentru News.ro, meteorologul de serviciu al ANM.

Acesta a precizat că luni se va analiza, în funcţie de evoluţia vremii, dacă vor fi date informări sau avertizări meteorologice pentru zone în care se vor semnala ninsori, vânt şi temperaturi scăzute.