Nimeni nu vrea să moară singur! Nici Alain Delon.

Paris, 17 mai - În zilele Cannes-ului, Paris-Match publică un interviu emoţionant cu Alain Delon.

Starul, ajuns la vârsta de 77 de, ani vorbeşte despre viaţa sa personală şi evocă nostalgic iubirile din trecut. El vorbeşte îndeosebi despre iubirea lui Romy Schneider şi amintirile care i-au rămas despre ea.

"Sufăr când văd filmele ei. Există prea multe scene intime, prea multe amintiri. Romy...Pentru mine Cannes era ea. Eu am însoţit-o pe Sissi împărăteasa. Îmi amintesc de acea fotografie minunată în care mă simţeam foarte mic, ca debutant între Sophia Loren şi Romy. Îi mulţumeam lui Dumnezeu că mi-a dat şansa incredibilă de a fi acolo", spune Alain Delon.

Actorul păstrează vii în memorie anii săi de glorie. "Sunt un iubitor al trecutului. Anii mei italieni, anii de armată...Lumea de acum nu îmi place deloc. Nimic nu mă incită cu adevărat şi totuşi eram un pătimaş. Îmi lipsesc cheful, pasiunea. Dar poate că mă voi trezi", adaugă el.

Relaţia sa cu Romy Schneider a fost excepţională la toate nivelurile. "Independent de dragostea pe care i-a purtam, o admiram. Ca să iubesc trebuie să admir", afirmă actorul.

De-a lungul vieţii a cunoscut adevărata dragoste. "Am fost îndrăgostit şi am fost fericit...Acum vreau să petrec cât mai mult timp cu copiii mei. Nu vreau să mor singur. Prioritatea mea este astăzi reuşita copiilor, fericirea lor. Fără ei nu aş fi acum aici", a mărturisit Delon.
De altfel relaţiile cu copiii s-au îmbunătăţit în ultimele luni. "Eu şi Alain-Fabien ne-am apropiat în ultima vreme, îmi telefonează în fiecare zi şi termină conversaţia spunându-mi: Tată, te iubesc. Îmi cere sfaturi. Sunt mândru că va urca treptele de la Cannes la prezentarea filmului în care debutează,"Rencontres d'apres Minuit", mai spune actorul.

În ceea ce îl priveşte pe Anthony, fiul său mai mare (48 de ani), Delon se bucură că are nepoţi atât de fermecători. "Mi-a dăruit nepoţi atât de minunaţi, iar ultima, Liv, este nebună după mine. Acest lucru mă emoţionează", încheie Alain Delon interviul dat pentru Paris-Match.

alte articole din secțiunea Externe