Nigel Farage: Ar trebui să avem un nou referendum pentru Brexit

Politicianul britanic Nigel Farage
Politicianul britanic Nigel Farage (Getty Images)

Politicianul britanic Nigel Farage consideră că ar trebui organizat un al doilea referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit). Afirmaţia a fost făcută la emisiunea The Wright Stuff de la canalul de televiziune britanic Channel 5.

“Este sigur faptul că Clegg, Blair si Adonis nu vor renunţa niciodată... Consider că s-a ajuns într-un punct în care ar trebui să avem un nou referendum privind apartenenţa la UE”.

După emisiune, Farage a scris pe Twitter: “Poate, doar poate, ar trebui să avem un al doilea referendum privind statutul de membru al UE”.

Anterior, Farage, un proeminent promotor al Brexitului, a fost foarte ferm cu privire la faptul că nu ar trebui să aibă loc un nou referendum ci, în schimb, guvernul britanic ar trebui să ofere cetăţenilor lucrul pentru care au votat aceştia.

Dar pe măsura derulării procesului ieşirii Marii Britanii din UE, unii susţinători intransigenţi ai Brexitului au fost dezamăgiţi de concesiile pe care au trebuit să le facă negociatorii. Realizarea faptului că s-ar putea să nu obţină Brexitul dur pe care şi-l doresc i-a determinat să caute un alt curs.

Cabinetul Theresei May a declarat că Marea Britanie nu va desfăşura un al doilea referendum, consolidând poziţia adoptată de May de când a devenit premier.