Nicuşor Dan: USR nu a fost ajutat de SRI

Liderul USR contestă că formaţiunea sa ar fi fost ajutată de SRI şi îşi exprimă intenţia de a o acţiona în instanţă pe preşedinta SAR, Alina Mungiu Pippidi, care a insinuat această idee.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan şi-a exprimat intenţia de a o da în judecată pe Alina-Mungiu Pippidi, după ce în România Curată a apărut un editorial semnat de aceasta, în care se sugerează conexiuni între SRI şi USR.

Nicuşor Dan a mai susţinut că partidul nu a fost ajutat de Serviciul Român de Informaţii şi că nu ştia de declaraţiile făcute de Pippidi şi a precizat că va lua legătura cu Departamentul Litigii din partid în vederea acţionarii în instanţă a acesteia, potrivit Agerpres.

Reamintim că Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele Societăţii Academice Române, a sugerat, în cadrul unui editorial scris pentru romaniacurata.ro, că SRI a controlat direct sau indirect diferite "organe de presă" şi l-ar fi ajutat pe coordonatorul campaniei USR, Matei Păun să facă "dealul cu tehnocraţii".

"Putem investiga ce firme are SRI şi în ce organe de presă au acţiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocraţii” în schimbul promiterii sprijinului de presă, care până atunci băgase USR sub preş, cum fac cu tot ce e spontan şi unde nu plăteşte nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocraţii în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează aşa de mult din presă şi are birouri la Cotroceni şi guvern, mai ales cea electronică, încât poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", mai scrie AMP, pe romaniacurata.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne