Nicuşor Dan: USR ar trebui să aibă propriul candidat la prezidenţialele din 2019

Demisionat de la şefia partidului pe care l-a creat, a câştigat numeroase posturi de consilier în Capitală şi ulterior de parlamentar, Nicuşor Dan crede că USR-ul ar trebui, la alegerile din 2019, să vină cu propriul candidat pentru funcţia supremă în stat.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

USR ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2019, a declarat, marţi seara, fostul lider al formaţiunii, Nicuşor Dan, invitat la digi24.

Întrebat dacă nu este mulţumit de actualul şef al statului, Nicuşor Dan a spus: „Ba da. Putem să discutăm de Klaus Iohannis. Este o persoană care a dovedit echilibru, a dovedit profesionalism în ceea ce priveşte poziţionarea internaţională a României”.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a fost de părere că Iohannis ar fi putut să lanseze în dezbatere publică teme importante pentru România, obligând în felul acesta partidele "să accepte nişte lucruri" care altfel nu ar fi acceptate.

"Ar fi putut - am spus de mai multe ori asta - ar fi putut, de la înălţimea funcţiei prezidenţiale, să lanseze în dezbaterea publică teme importante pentru România şi să oblige în felul ăsta partidele să accepte nişte lucruri care, în mod normal, dacă nu sunt sub un reflector foarte puternic, nu le-ar accepta. De exemplu, reforma sistemului electoral”, a exemplificat deputatul.

În ceea ce priveşte planurile sale personale, Nicuşor Dan declară că este gata să candideze din nou la Primăria Capitalei, pentru a treia oară, căci are expertiză în acest domeniu.

"Am candidat de două ori, am o expertiză pe domeniul acesta şi mi-ar face mare plăcere să candidez în 2020", a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă, de când a plecat din USR, a primit oferte de la alte partide, Nicuşor Dan a negat şi a precizat că vrea să rămână în politică dar, în niciun caz nu se va înscrie în partide vechi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne