Nicuşor Dan: Sperăm ca PSD să nu arunce ţara într-o criză politică!

PSD ar trebui să facă o nouă propunere de premier şi să nu arunce ţara în haos pentru că Iohannis a refuzat să o numească pe Shhaideh în fruntea guvernului, mai ales că preşedintele a recunoscut dreptul majorităţii PSD-ALDE de a nominaliza prim ministrul, susţine Nicuşor Dan.
Nicusor Dan(USR),
Nicusor Dan(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Sperăm ca PSD să facă o nouă nominalizare care să întrunească toate condiţiile, profesionale, morale şi legale", transmite liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, la scurtă vreme după ce preşedintele Iohannis a respins propunerea alianţei PSD-ALDE de a o numi pe Sevil Shhaideh premier.

"Suntem convinşi că decizia preşedintelui este bine fundamentată. Remarcăm că acesta se află în limitele Constituţiei: a recunoscut majoritatea PSD-ALDE şi dreptul acesteia de a nominaliza prim-ministrul", mai adaugă Nicuşor Dan, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

De asemenea, liderul USR şi-a exprimat speranţa că PSD nu va arunca ţara "într-o criză politică declanşând suspendarea preşedintelui doar pentru că acesta a respins o persoană."

Reamintim că şeful statului a anunţat marţi că nu este de acord cu desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier. Preşedintele nu a expus motivele ce au stat la baza deciziei sale, anunţând doar că a cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi a cerut PSD şi ALDE să vină cu altă propunere de premier.

Refuzul lui Iohannis a venit pe fundalul controverselor legate de soţul acesteia, Akram Shhaideh fiind acuzat că este un susţinător deschis al lui Bashar Al-Assad şi al Hezbollah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne