Nicuşor Dan, semnal de alarmă: Legea graţierii, la un pas să fie adoptată tacit de Senat

Controversata lege a graţierii - care a stârnit valuri de indignare în spaţiul public - este la un pas de a fi adoptată tacit de Senat.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Legea graţierii ar putea trece prin aprobare tacită de Senat, astfel că USR a solicitat includerea proiectului pe ordinea de zi a plenului pentru a putea fi respins, a declarat luni, pe pagina sa de Facebook, preşedintele partidului Nicuşor Dan.

"Chiar şi în forma iniţială, fără amendamentele revoltătoare propuse de PSD şi de Traian Băsescu, legea rămâne un vehicul pentru singurul obiectiv al PSD: graţierea corupţilor. USR a cerut azi includerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a legii graţierii pentru a o putea respinge. Cerem iniţiatorului, guvernul României, să o retragă din circuitul parlamentar", a precizat Nicuşor Dan.

În opinia liderului USR, graţierea colectivă nu rezolvă problemele din închisori.

"Toate studiile arată că mai bine de 50% dintre deţinuţii eliberaţi se întorc în penitenciare într-o perioadă de un an dacă nu au beneficiat de programe de reabilitare şi reinserţie socială", a subliniat Nicuşor Dan.

Preşedintele USR consideră că situaţia din închisori este de fapt doar un pretext pentru PSD care ştie foarte bine aceste lucruri, dar se preface că nu le ştie.

Reacţia lui Nicuşor Dan vine după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că legea graţierii, care ar urma să fie adoptată tacit marţi, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului.

"Nu ştiu dacă o lăsăm aşa (să fie adoptată tacit - n.r.), dar până în momentul de faţă de la Comisia juridică nu am primit raportul. Fără raport, nu poate să intre pe ordinea de zi a plenului", a afirmat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne