Nicuşor Dan reales preşedinte al Uniunii Salvaţi România

Fondatorul USR, Nicuşor Dan, a fost reales sâmbătă în funcţia de preşedinte al partidului la Congresul de la Cluj, în urma unei competiţii la care a avut trei contracandidaţi.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Membrii partidului Uniunea Salvaţi România şi-au ales o nouă conducere la congresul desfăşurat în perioada 12-14 mai, la Cluj-Napoca. Nicuşor Dan a fost reales preşedinte al USR cu 173 voturi, fiind urmat de Emanuel Ungureanu (61 voturi), Şerban Marinescu (14 voturi) şi Cornelia Florina German (3 voturi).

"Candidez cu o platformă pe care am numit-o USR schimbă România, pentru că miza noastră este să luptăm împreună să aducem România la normalitate. Acesta este motivul pentru care fiecare dintre noi a intrat în politică", a declarat Nicuşor Dan, preluat de Agerpres, la Congres.

Dan a reiterat că obiectivul său este ca USR să devină al doilea partid al ţării, "să se bată cu şanse la primăriile marilor oraşe, la alegerile locale din 2020" şi să obţină un scor la parlamentarele din 2020 care să îi permită să propună premierul. Liderul USR a mai pledat pentru continuarea procesului de extindere a partidului, astfel încât USR să aibă filiale în majoritatea oraşelor şi în mai multe comune.

La Congres au fost aleşi şi noii vicepreşedinţi ai partidului, respectiv Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Bârna, Ionuţ Moşteanu, Cristian Seidler informează USR. Pentru cel de-al şaptea vicepreşedinte s-a înregistrat o situaţie de baraj între Raluca Amăriei şi Cristian Ghinea.

De asemenea, membrii USR i-au mai ales în Biroul Naţional pe Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drulă (deputat USR Timiş), Cristian Ghica (senator USR Bucureşti), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Năsui (deputat USR Bucureşti), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presadă (senator USR Bucureşti), George Ţăranu (membru USR Iaşi), Ion Voinea (membru USR Bucureşti), Arsu Alin Ionuţ (consilier local USR Bucureşti). De asemenea, pentru ultimul loc în Biroul Naţional este o situaţie de baraj între Dan Ivan (preşedinte USR Maramureş) şi George Marussi (senator USR Prahova).

"Situaţiile de baraj vor fi decise, duminică, prin vot, iar rezultatele vor fi anunţate în conferinţa de presă, care va avea loc la hotel Napoca, de la ora 12:00.", transmite USR în cadrul comunicatului de presă remis Epoch Times.

În cadrul Congresului, au fost aleşii şi noii membri ai Comisiei Naţionale de Arbitraj şi ai Comisiei de Cenzori.

Membrii Comisiei de Cenzori sunt: Daniela Arieta Săbău (213 voturi), Daniel David (175 de voturi), Horia Andrei Lăzărescu (157 de voturi), Marius Teodor Selegean (140 de voturi), Mihnea Bărbulescu (71 de voturi).

Din Comisia de Arbitraj vor face parte: Daniel Siegfried Kluyber (182 de voturi), Radu Chirilă (145 de voturi), Andrei Adrian Mihail (142 de voturi), Vlad Emanuel Duruş (140 de voturi), Raoul Trifan (140 de voturi), Ovidiu Paraschivescu (134 de voturi), Andrei Cristian Nicolaescu (133 de voturi), Ioan Lorin Ursa (132 de voturi), Andrei Florin Gheorghiu (129 de voturi).

La congres au luat parte peste 300 de membri USR, dintre care 260 de delegaţi cu drept de vot, de la cele 47 de filiale judeţene ale partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne