Nicuşor Dan reacţionează: Familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Această poză este imaginea privilegiului şi dovada faptului că Gabriela Firea şi Florin Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi, a reacţionat, luni, deputatul Nicuşor Dan, după ce au apărut imagini cu primarii din Bucureşti şi Volunari în sala de clasă, alături de copiii lor, deşi acest lucru este interzis în contextul pandemiei de COVID-19.

"Ei – Firea şi Pandele – au voie să intre în şcoală în plină pandemie, ceilalţi părinţi, nu. Ei au voie să-şi ducă copiii în clasă, ceilalţi părinţi, nu. Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreţionară a normelor sanitare impuse de către autorităţi, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă. Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obişnuit de acţiune al actualului primar. Până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la Poliţia locală, care să-i deschidă drumul din Voluntari în Bucureşti", a afirmat Nicuşor Dan.

Candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria Capitalei susţine că, la serviciu, Firea le ordonă directorilor să-i ţină trena la prezentarea "măreţelor realizări" ale mandatului său, să o aprobe şi să o aplaude, la fel ca Elena Ceauşescu.

"Acum, când vrea să aibă parte de momente plăcute în prima zi de şcoală, intră în clasele şcolii, în timp ce părinţii îşi lasă copiii, cu inima strânsă, în faţa porţii. Voi, toţi cei care aveţi copii sau nepoţi de şcoală, pe care a trebuit să-i lăsaţi azi la poarta şcolii fiindcă n-aţi avut voie înăuntru, mai priviţi o dată această poză. Vă aştept la vot pe 27 septembrie, să-i spuneţi Gabrielei Firea că privilegiul ei de a-şi bate joc de bucureşteni trebuie să ia sfârşit!", a declarat Nicuşor Dan.

Cum îşi justifică Firea prezenţa în sala de clasă

"Da, toţi părinţii şi copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineaţă, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în şcoală. Nu am interacţionat cu alţi părinţi sau elevi. Am purtat măşti în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie", a declarat Firea pentru G4Media.

După scandalul din spaţiul public, Firea a şters cele două poze în care apărea alături de copii şi soţul său Pandele în sala de clasă, în prima zi de şcoală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne