Nicuşor Dan promite: fără miniştri compromişi într-un nou Guvern şi fără fonduri alocate din pix

Dacă formarea noului Guvern va depinde de USR, formaţiunea se va opune nominalizării unor persoane compromise la ministere şi va impune alocarea pe criterii clare a banilor pentru proiecte, pentru ca în sate să nu se mai construiască parcuri înainte să se facă şcoala.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a reiterat ideea că, în cazul în care învestirea Guvernului, după alegerile din decembrie, va depinde de formaţiunea sa, USR nu va accepta prezenţa unor persoane compromise în noul Cabinet.

"Asta este parte din negociere, de a avea un cuvânt de spus pe miniştrii pe care celelalte partide, care susţin acelaşi guvern, îi propun. Nu veţi vedea oameni compromişi care să facă parte din Guvern dacă noi îl vom susţine", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres, la B1 TV.

De asemenea, întrebat dacă partidul său poate bloca nominalizarea unui ministru din partea PNL, Nicuşor Dan a confirmat: "Ba da, putem, în condiţiile în care învestirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament".

Nu în ultimul rând, Nicuşor Dan a precizat că formaţiunea sa doreşte desfiinţarea acelui gen de alocări de fonduri "pe care ministrul Dezvoltării, din pix, le dă unui preşedinte de consiliu judeţean sau unui primar, după cum are simpatii", în favoarea transparenţei şi a criteriilor clare.

"Vrem să ducem asta într-o formă de concurs de proiecte, aşa cum se fac pe fonduri europene, cu criterii clare, ca să nu mai vedem parcuri în sate, acolo unde ar trebui să punem şcoala. (...) Dacă noi vom susţine un guvern, un tip de alocare ca ăsta nu va exista. Asta e o promisiune", a precizat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne