Nicuşor Dan: Primăria încasează pe parcări un sfert din banii pe care-i primea de la Dali

Primăria a fost un contra-exemplu în materie de administrare de proprietăţi, drept dovadă că după ce a încetat contractul pentru administrarea parcărilor cu Dali, încasările i-au scăzut la un sfert.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prezent vineri la Forumul Candidaţilor la Primăria Capitalei organizat de Reţeaua Civică Bucureşti şi CeRe, Nicuşor Dan a explicat că în proprietăţile municipalităţii trebuie pusă ordine, astfel încât acestea să poată fi utilizate în folosul cetăţenilor.

"Trebuie să punem puţină ordine în proprietăţile municipalităţii. (...) Înainte de a face orice fel de dezvoltare care să fructifice aceste proprietăţi şi terenuri trebuie să avem o hartă a lor şi să o corelăm cu necesităţile fiecărei zone", a declarat Nicuşor Dan, explicând că există o listă a proprietăţilor primăriei care include tot ce deţine primăria, cişmele, clădiri, stâlpi, conducte, însă acesta este un document format pdf greoi de 7000 de pagini.

Nicuşor Dan a mai explicat că, în plus, există o ambiguitate a proprietăţii în Bucureşti, existând încă vreo 30.000 de dosare la PMB iar multe spaţii au un regim juridic incert.

În ceea ce priveşte fructificarea proprietăţilor municipalităţii, Nicuşor Dan a dat exemplul parcărilor.

"Primăria Bucureşti a avut un contract cu Dali pentru mai mulţi ani, şi după ce Primăria a încetat contractul cu Dali şi le administrează singură, obţine doar un sfert din banii pe care îi obţinea anterior", a exemplificat Nicuşor Dan.

Reţeaua Civică Bucureşti (RCB), iniţiativă ce reuneşte în prezent 13 grupuri civice puternic unite de dorinţa unei schimbări în bine a oraşului şi a modului în care se face administraţie în Bucureşti, a organizat sâmbătă un forum cu candidaţii la fotoliul de primar general al Capitalei.

La eveniment au fost invitaţi principalii cinci candidaţi la fotoliul de primar al Capitalei – Gabriela Firea, Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu, Daniel Barbu şi Robert Turcescu. Dintre aceştia la dezbatere s-au prezentat doar trei, Firea şi Predoiu preferând să nu dea curs invitaţiei cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne