Nicuşor Dan: Primăria Bucureştiului e oficial în FALIMENT, situaţie greu de imaginat pentru o capitală europeană

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la funcţia de primar general, a reacţionat după ce Primăria Capitalei a anunţat că are oficial conturile blocate.

"Primăria Bucureştiului este oficial în FALIMENT. Risipa banilor, căpuşarea bugetului prin intermediul companiilor municipale şi lipsa de interes a primarului Firea au condus la o situaţie greu de imaginat pentru o capitală europeană: falimentul! Amintesc că, în aprilie 2019, am anunţat că Primăria nu poate să nu intre în faliment, din cauza primarului PSD care a construit bugetul pe încasări de 7 miliarde lei în 2019 şi a încasat 4 miliarde lei, ca şi în anii precedenţi", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit deputatului, doar împrumutul de trezorerie de 100 milioane euro şi cei 100 milioane lei primiţi din fondul de rezervă al Guvernului au făcut ca falimentul să nu fie deja în 2019.

"Situaţia gravă a finanţelor Primăriei Capitalei, pe care am prezentat-o, din nou, şi în urmă cu câteva zile, bazându-mă pe cifre exacte, se confirmă, din păcate, în acest moment, când conturile administraţiei bucureştene sunt blocate. În loc să se ocupe de rezolvarea situaţiei în cazul Costanda, care a câştigat de un an procesul cu Primăria Municipiului Bucureşti, primarul PSD- Firea a propus Consiliului General o soluţie fără fundamentare, care nu putea fi votată. Mai mult, a cheltuit în avans banii Primăriei Capitalei, iar acum nu mai are cu ce să plătească nimic. Acum un an duduia Bucureştiul de târguri şi concerte, acum a rămas doar praful de pe tobe", a apreciat Nicuşor Dan.

În final, candidatul PNL-USR-PLUS i-a transmis un mesaj primarului general: "Doamna Firea, cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?"

Reamintim că Primăria Capitalei a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că are conturile blocate. Astfel, municipalitatea a fost informată de Trezoreria Bucureşti că a fost depus dosarul de executare silită în contul sumei de 115 milioane de euro, reprezentând despăgubiri pe care afaceristul Costică Constanda trebuie să le primească de la PMB. Detalii aici.