Nicuşor Dan: PMB şi primăriile de sector au de ordinul a 70.000 (!) de angajaţi

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Primarul general Nicuşor Dan a atras atenţia, la Digi24, că municipalitatea are în total aproximativ 35.000 de angajaţi iar împreună cu administraţiile de sector sunt de ordinul a 70.000 de persoane angajate.

"Nu am centralizat. Dar, am parte din aceste date. În Primăria Capitalei sunt cam 1.100 de persoane, în STB sunt 11.000 de persoane, în Termoenergetica sunt 3.500 de persoane, astea sunt date obţinute azi (vineri-n.red.). În celelalte companii municipale mai sunt cam 3.500 de persoane şi în instituţiile deconcentrate, inclusiv teatre, adică instituţiile din subordinea Primăriei sunt din nou câteva mii de persoane. Sunt undeva la 35.000. O să vă dau datele exacte. Sunt probabil unul dintre cei mari angajatori din România", a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit edilului, în PMB şi primăriile de sector "sunt de ordinul a 70.000 de angajaţi".

"E un fel de paritate între Primăria Capitalei şi primăriile de sector, împreună, dar între oamenii ăştia găsiţi STB, care e serviciu public, în care trebuie să ai câteva mii de şoferi, găseşti 15 teatre în care ai 5.000, câteva mii de asistenţi sociali. Când o să facem auditul, o să vedem ce e în plus în schema asta", a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul general a precizat că bugetul de salarii din Primărie plus instituţiile din subordine este de 60 de milioane de lei pe lună, ceea ce înseamnă 700 de milioane de lei pe an, ceea ce reprezintă 17-18% din bugetul anual al PMB.

Întrebat cu cât personal ar putea funcţiona Primăria Capitalei şi companiile din subordine, Nicuşor Dan a răspuns: "Avem Primăria, administraţia şi companii. Companiile din subordine, mai puţin STB şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise. Nu pot să vă dau procentul acum, însă, aşa cum am promis, o să facem un audit financiar şi de resurse umane, management în fiecare instituţie şi o să luăm decizia".