Nicuşor Dan îl devansează pe Predoiu în topul preferinţelor electoratului bucureştean. Firea, pe primul loc

Dacă alegerile ar avea loc mâine, primar al Capitalei ar fi aleasă Gabriela Firea, în timp ce în Consiliul General locurile se vor împărţi între alianţa PSD-UNPR, PNL şi USB.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Un sondaj TNS realizat la comanda Uniunii Salvaţi Bucureştiul arată că dacă alegerile locale ar avea loc mâine, Gabriela Firea (PSD) ar fi aleasă, cu 37,5%, primar al Capitalei. Pe locul al doilea în cursa pentru Bucureşti s-ar situa candidatul USB, Nicuşor Dan, pentru care ar vota 19,5%.

Potrivit sondajului, publicat de gândul.info, pe locul 3 s-ar clasa Cătălin Predoiu, cu 8,7% din voturi iar pe 4 Robert Turcescu, candidatul PMP, cu 8,4%, urmat de Daniel Barbu cu 3,4 %.

15% din cei ce intenţionează să voteze nu s-au hotărât încă pentru un candidat iar 19,8% din eşantion au declarat că nu votează sau sunt indecişi.

În ceea ce priveşte Consiliul General, 26,2% dintre respondenţi au declarat că ar vota pentru Alianţa PSD-UNPR, 18,4% pentru PNL, 16,2% pentru USB în timp ce 18,3% dintre cei intervievaţi sunt încă indecişi. Alţi 9,8% din cei incluşi în eşantion au declarat că nu votează sau sunt indecişi.

Rezultatele fac parte dintr-o cercetare TNS realizată la comanda USB, în perioada 13-18 mai, pe 800 de respondenţi cu drept de vot din Bucureşti. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI ( Computer Assisted Telephone Interviews).Marja de eroare este de +/-3,5% la un nivel de încredere de 95%.