Nicuşor Dan, după mesajul lui Firea în engleză: Insultă inteligenţa bucureştenilor. Vedem cu toţii că biroul ăla e gol

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a acuzat-o, joi, la Digi 24, pe Gabriela Firea că recurge la motive “puerile” pentru a-i întârzia preluarea mandatului şi că, prin acest lucru, insultă inteligenţa bucureştenilor, de ale căror probleme nu se ocupă.

Edilul a reacţionat la o postare pe Facebook a Primarului General încă în funcţie, în care aceasta a scris, în limba engleză, următoarele: “I’m still here. Still working. Still like steel. And I like it”. Tradus în română: “Sunt tot aici. Încă muncesc. Sunt în continuare ca oţelul. Şi îmi place”.

“Insultă din nou inteligenţa bucureştenilor, aşa cum a făcut-o de nenumărate ori în campania electorală. Vedem cu toţii că biroul ăla e gol. Nu există un primar care să se ocupe de problemele bucureştenilor. Nu se ocupă nimeni de toate problemele astea – coronavirusul, termoficarea, situaţia financiară, traficul şi toate cele pe care le ştim... Au trecut totuşi 4 săptămâni de la alegeri şi nu am avut nicio comunicare publică a primarului în funcţie, Gabriela Firea, pe subiectele esenţiale. Activitatea sa a fost inexistentă”, a afirmat Nicuşor Dan.

De asemenea, edilul ales a criticat faptul că, deşi mandatul i-a fost validat conform legii, social-democraţii folosesc atât motive “absolut puerile” pentru a tergiversa preluarea mandatului său cât şi o breşă în Codul administrativ, votat în 2019 tot de PSD, care prevede că primarul trebuie “să îşi ia mandatul odată cu consilierii”.

“Duminică se fac 4 săptămâni de la alegeri. Sunt primari de toate culorile politice care au fost instalaţi deja. S-a întâmplat că mandatul de primar general a fost validat conform legii încă de acum o săptămână, şi că în intervalul de timp în care se putea face apel la această hotărâre, au fost 52 de persoane apropiate de PSD, mulţi consilieri generali, consilieri locali la primăriile de sector, care au formulat contestaţie sau apel la această hotărâre a Tribunalului. Tocmai pentru că au fost aşa multe, s-a constituit un dosar şi s-a dat un termen, care va fi abia luni. Motivele sunt absolut puerile. Aceleaşi poveşti cu sacii din secţia de votare, numărare, cu procese verbale.

Din păcate, există o problemă cu Codul administrativ votat de aceeaşi majoritate pesedistă în 2019, care spune că primarul trebuie să-şi ia mandatul odată cu consilierii. La consilieri, abia am trecut de prima instanţă, au fost validaţi şi ei de Judecătoria Sectorului 1, şi azi am fost în ultima zi de apel. O să vedem dacă nu cumva o să fie apeluri şi la hotărârea prin care au fost validaţi consilierii. În acest caz, se va mai prelungi cu câteva zile”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Anterior, în aceeaşi zi, primarul ales al Bucureştiului a acuzat, în timpul unei conferinţe de presă în faţa sediului Primăriei Generale, că amânarea preluării mandatului său este o consecinţă a încercărilor Gabrielei Firea şi a administraţiei actuale PSD de a muşamaliza lucrurile făcute în ultimii ani.

“V-am invitat la această conferinţă ca să vă informez despre şicanele penibile ale PSD prin care încearcă în mod iresponsabil să întârzie preluarea mandatului. Suntem la 4 săptămâni de la alegeri, sunt multe oraşe, multe primării, în care primari în funcţii şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. [...] Remarc laşitatea fostului primar PSD Firea, care şi-a pus subordonaţii să semneze aceste contestaţii şi nu a semnat ea însăşi. Mai remarc atitudinea resentimentară, răutatea şi rea-voinţa unui personaj care a pozat ani de zile în întruchiparea virtuţilor creştine”, a precizat primarul ales al Capitalei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne