Nicuşor Dan, despre candidatura lui Traian Băsescu: E logic şi legitim ce face PMP

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Nicuşor Dan, candidatul independent susţinut de PNL şi USR-PLUS la alegerile locale din Bucureşti pentru Primăria Capitalei, a declarat la TVR, că e ”logic, e legitim” faptul că PMP a anunţat candidatura lui Traian Băsescu la fotoliul de primar general. Dan a mai precizat că a fost un susţinător al ideii ca în alianţa pentru localele din Bucureşti să fi inclus şi PMP, dar pentru asta ar fi fost necesar ca trei sferturi dintre candidaţi să fie convinşi să renunţe, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

”Este legitim ca PMP să candideze cu candidat la Primăria Capitalei care să tragă lista de consilieri. E logic, e legitim ce face PMP. Lupta care contează este PSD şi anti-PSD, iar eu cred că votantul PMP o să aleagă votul util”, a afirmat candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS.

Întrebat despre candidatura lui Băsescu, Nicuşor Dan a răspuns că ”lucrul cel mai important care s-a întâmplat în această precampanie este alianţa între PNL şi USR PLUS”.

"Sunt partide care au în sondaje peste 50%. Lucrul şi mai important este că peste 70% dintre bucureştenii chestionaţi spun că Bucureştiul merge într-o direcţie greşită. Avem o alianţă de trei partide care au înţeles mai întâi că trebuie să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei şi au candidaţi comuni la primăriile de sector”, susţine candidatul independent.

Despre o alianţă în patru a partidelor de dreapta, Dan declară:

”Nu vreau să blamez pe nimeni, fiecare a fost de bună credinţă numai că, uneori, în politică, se întâmplă că aşteptările pe care şi le fac unii şi alţii nu se întâmplă. Şi iată că nu s-a întâmplat. [...] În politică sunt mulţi oameni şi aceştia sunt grupaţi în organizaţii. Organizaţiile au ambiţii politice, au oameni pe care-i pregătesc ani de zile. [...] Negocierea este condusă de anumite organizaţii care trebuie să cedeze de la ele anumite poziţii. Când vrei să faci o alianţă de patru partide, trebuie să convingi trei sferturi dintre candidaţi să renunţe şi lucrul acesta nu s-a întâmplat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne