Nicuşor Dan, despre acuzaţia că ar fi verificat de ANI: E ca la Radio Erevan!

Acuzat că ar deţine un teren de un milion de euro în Predeal, motiv pentru care ar fi verificat de ANI, Nicuşor Dan vine cu lămuriri despre "ancheta" ce l-ar viza şi despre fabulosul teren pe care l-ar deţine.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, infirmă, pe Facebook, acuzaţiile ce i se aduc în presă, respectiv faptul că ANI i-ar verifica averea pe motiv că ar deţine un teren de un milion de euro la Predeal.

"Circulă o minciună că Agenţia Naţională de Integritate îmi verifică averea. Agenţia Naţională de Integritate verifică declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor funcţionarilor publici şi demnitarilor, inclusiv pe ale mele, printre toate celelalte. Cu asta se ocupă ANI.

Minciuna aceasta este corelată cu o altă minciună, conform căreia aş deţine un teren în Predeal pe care aş fi plătit 1 milion sau milioane de euro în 2007. Adevărul este că deţin un teren în Predeal, pe care l-am cumpărat în 2007, cu aprox. 175.000 euro, provenind din împrumuturi bancare şi bani retraşi din firma de calculatoare pe care o deţineam la acea dată", scrie, pe Facebook, liderul USR.

Ca la Radio Erevan: nici eu nu sunt verificat, iar terenul a costat de zece ori mai puţin", adaugă Dan, invitându-i pe cei ce doresc să verifice cum stau lucrurile să consulte declaraţia sa de avere şi pe cea de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Declaraţiile liderului USR vin în contextul în care presa a relatat astăzi că Dan este luat în vizor de ANI, după ce în spaţiul public au apărut mai multe informaţii potrivit cărora averea liderului USR ridică semne de întrebare.

"Mai exact, este vorba despre un teren intravilan din Predeal, în valoare de un milion de euro, pe care Nicuşor Dan l-ar fi achiziţionat în anul 2007, pe care acesta l-ar fi achitat parţial din credit bancar, aproximativ 73.000 de euro, restul de bani provenind din economiile sale.

Cu toate acestea, politicianul a declarat în mai multe rânduri că locuieşte într-o garsonieră închiriată în zona Piaţa Gorjului din Capitală, alături de partenera de viaţă şi copilul lor", relata astăzi Realitatea.net.

Potrivit evz.ro, ANI ar fi confirmat informaţia într-un răspuns dat postului Antena 3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne