Nicuşor Dan: Dacă Dragnea poate, toţi pesediştii pot! Rădulescu pare să-şi fi luat Parlamentul pe persoană fizică

"Dacă Dragnea poate, toţi pesediştii pot!", a remarcat sarcastic deputatul Nicuşor Dan, după ce social-democratul Cătălin Rădulescu a dat o nouă "lovitură" în Parlament.
Deputat Catalin Radulescu
Deputat Catalin Radulescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Social-democratul Cătălin Rădulescu pare să-şi fi luat Parlamentul pe persoană fizică, reuşind în doar câteva zile să obţină adoptarea unor legi care se referă tocmai la propriile sale probleme penale, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul Nicuşor Dan.

"După ce săptămâna trecută a reuşit să schimbe legea privind faptele de corupţie, în sensul că dacă foloasele necuvenite obţinute în urma operaţiunilor financiare incompatibile cu funcţia nu sunt exclusiv materiale, ori dacă au fost obţinute pentru altul, cel care a comis fapta nu poate fi tras la răspundere, astăzi [marţi - n.r.] a obţinut şi prescrierea după trei ani a faptelor de incompatibilitate şi conflict de interese în cazul demnitarilor şi funcţionarilor publici", a declarat Nicuşor Dan.

Deputatul a explicat, practic, că dacă ai încălcat legea în timp ce te aflai într-o funcţie şi ai fost declarat incompatibil sau în conflict de interese, pentru că ai dat bani la firmele tale, după trei ani scapi de interdicţii şi poţi ocupa din nou o funcţie publică.

"Iniţiatorul celor două modificări esenţiale, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, a fost condamnat în 2016 la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. Mită, corupţie, incompatibilitate, probleme pe care Rădulescu le-a rezolvat rapid cu ajutorul colegilor săi din Parlament. Un program legislativ care răspunde nevoilor pesediştilor, nu ale românilor!", a precizat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne