Nicuşor Dan: Atâta timp cât partidul menţine decizia luată la referendumul intern, eu nu mă întorc

Plecat din USR după ce formaţiunea a decis, cu o fragilă majoritate, să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei în Constituţie, Nicuşor Dan declară că în prezent nu se pune problema revenirii în partid. Însă, în viitor dacă un organ de decizie al partidului întoarce decizia asta, da.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul lider al USR Nicuşor Dan a declarat, miercuri, pentru hotnews.ro, că nu se pune problema să revină în formaţiunea pe care a fondat-o după ce Biroul Naţional al USR a validat, luni, rezultatul referendumului intern şi a decis asumarea poziţiei rezultate din consultarea membrilor, de a se opune modificării articolului 48 din Constituţie în forma propusă de Coaliţia pentru Familie. Însă, dacă în viitor un organ de decizie al partidului va întoarce hotărârea, atunci şi el ar reveni.

“E foarte clar, am spus că atâta timp cât partidul, printr-un for de conducere, menţine decizia luată la referendumul intern eu nu mă întorc. În momentul ăsta şi după decizia Biroului Naţional care a confirmat referendumul intern, nu se pune problema să revin în USR. Dacă într-un moment viitor, un organ de decizie al partidului întoarce decizia asta, da. De exemplu, un congres viitor, peste doi-trei ani.”, a declarat Nicuşor Dan pentru hotnews.ro.

Pe de altă parte, Dan s-a declarat interesat de o candidatură la primăria Capitalei în 2020, context în care a evocat posibilitatea înfiinţării unui nou partid. Astfel, întrebat dacă va face din nou USB, Dan a răspuns că un partid nu se face să fie trecut pe cartea de vizită, ci pentru a răspunde unei necesitaţi.

"Dacă va exista această necesitate şi va exista un grup de oameni care va zice "Noi vrem să răspundem acestei necesitaţi", o să facem un partid", a declarat fondatorul USR.

Întrebat de Hotnews.ro ce a vrut să spună mai exact, Nicuşor Dan a răspuns: “Ce am vrut să spun a fost că în momentul în care am înfiinţat USB-ul în primăvara anului trecut, partidul a răspuns la o necesitate de a propune candidaţi în Bucureşti.

Nu vreau să fac un partid de dragul de a face un partid. Dacă o să constat la un moment dat că există o necesitate în societate şi un grup de oameni care răspund acelei necesităţi, da, altfel, nu.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne