Nicuşor Constantinescu, îngropat în dosare. Procurorii DNA tocmai i-au făcut o nouă "surpriză"

Ziua de joi nu a fost una tocmai norocoasă pentru Nicuşor Constantinescu, fostul "baron" de la malul mării adăugându-şi încă un dosar în palmaresul penal. Asta în condiţiile în care se află deja la Rahova, unde execută o condamnare de 5 ani închisoare şi mai are şi alte dosare pe rolul instanţelor care s-au materializat în condamnări de 6 ani, respectiv 15 ani de închisoare în primă instanţă.
Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Aflat în prezent în spatele gratiilor, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu şi evaziune fiscală în legătură cu subvenţii acordate Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de agenţia anticorupţie.

Alături de fostul baron PSD sunt urmăriţi penal în dosar Gheorghe Cristian Darie, la data faptelor vicepreşedinte al CJ Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu; Mariana Belu, secretar al judeţului Constanţa, acuzată de complicitate la abuz în serviciu; Adrian Gheorghe Gâmbuţeanu, la data faptelor director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

În acelaşi timp, RAJDP Constanţa este urmărită penal pentru evaziune fiscală.

Acuzaţiile procurorilor

"În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în anul 2013, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu cu încălcarea Legii nr.15/1990, în legătură cu adoptarea şi punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Judeţean nr.313/2013. Hotărârea respectivă a stat la baza acordării unor subvenţii către RAJDP Constanţa, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, deşi aceasta înregistrase profit. În acest fel a fost provocată o pagubă de 21.977.096 lei la bugetul judeţului Constanţa şi s-au obţinut foloase necuvenite pentru RAJDP Constanţa.

Inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost ajutat de suspecţii Darie Gheorghe Cristian care a iniţiat proiectul şi Belu Mariana care a avizat pentru legalitate hotărârea de consiliu, deşi aceasta contravenea prevederilor Legii nr.15/1990.

Subvenţiile acordate RAJDP de către Consiliul Judeţean Constanţa au reprezentat în realitate plăţi pentru lucrări pe care regia le făcuse în beneficiul autorităţii locale, dar pentru care nu emisese facturi. Prin înregistrarea acestora drept venituri din subvenţii şi nu ca venituri din activitatea comercială, concomitent cu omisiunea RAJDP. Constanţa de a emite facturi pentru contravaloarea lucrărilor, de a calcula, evidenţia, colecta şi vira către buget taxa pe valoare adăugată, suspecţii Gâmbuţeanu Adrian George şi RAJDP Constanţa au produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 5.446.652 lei, reprezentând contravaloarea TVA aferentă lucrărilor nefacturate Consiliului Judeţean Constanţa."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne