Nicu Vlad, despre Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (Statele Unite)

"Sportivii noştri dacă vor evolua ca la antrenamente se pot întoarce cu 1, 2 sau chiar 3 medalii de la Mondiale. Una dintre ele chiar de aur, pentru că ultima a fost în urmă cu 14 ani.." - preşedintele FRH, Nicu Vlad.
(Elisenda Roig / Bongarts / Getty Images)

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, a făcut declaraţii cu privire la obiectivul lotului României la Campionatele Mondiale pentru seniori, ce se vor desfăşura la Anaheim (Statele Unite), în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie. Astfel, acesta este foarte optimist, arătând mare încredere în cei şase sportivi care vor face deplasarea peste ocean.

"Sportivii noştri dacă vor evolua ca la antrenamente se pot întoarce cu 1, 2 sau chiar 3 medalii de la Mondiale. Una dintre ele chiar de aur, pentru că ultima a fost în urmă cu 14 ani, însă să nu se spună că suntem prea optimişti. Pentru că până la urmă concursul e concurs şi se poate întâmpla orice. Obiectivul nostru este o medalie într-o probă olimpică, indiferent de culoare. Dacă e să fie cea mai strălucitoare, foarte bine", a declarat Vlad.

Lotul este format din Dumitru Captări (cat. 77 kg), Leonard-Dumitru Cobzariu (cat. 94 kg), Elena Ramona Andrieş (cat. 48 kg), Mădălina-Bianca Molie, Irina Lăcrămioara Lepşa (ambele la cat. 58 kg) şi Loredana Elena Toma (cat. 63 kg), cea din urmă având foarte mari şanse la cucerirea unei medalii.

"Şanse importante la medalii avem la feminin. Toma este în cărţi şi sper să facă un concurs bun care să ne bucure pe toţi. Parametrii o duc în direcţia asta, antrenamentele merg bine, acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Ea a câştigat Europenele şi la tineret, şi la seniori. Concurenţa va veni cel mai probabil de la sportivele din Taiwan şi poate Tailanda. Ştiu că poate unii vor spune că noi avem un avantaj că lipsesc anumite ţări care sunt suspendate, cum este China şi Rusia. Dar nu e chiar un avantaj, pentru că, de exemplu, pe rusoaice Toma le-a bătut la Europene. Deci nu va fi mai simplu deloc din acest punct de vedere", a mărturisit şeful forului naţional.

Acesta a adăugat în continuare, că la masculin, speranţa cea mai mare vine din partea lui Dumitru Captări (cat. 77 kg).

"La masculin depinde şi de adversari, dar Captări dacă prinde o zi bună ar putea urca în primele cinci locuri şi chiar să se bată pentru o medalie. El a făcut un concurs foarte bun la Europene, unde a şi câştigat, de aceea suntem optimişti în ceea ce îl priveşte", a precizat Vlad.

Ultima medalie câştigată de ţara noastră la un campionat mondial a fost în anul 2011, Roxana Cocoş obţinând atunci bronzul la stilul aruncat. De asemenea, ultimul titlu mondial (la total) a fost adus României de Valeriu Calancea la ediţia din 2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport