Nicu Popescu despre Grupul interministerial moldo-român: Lucrurile încep să se mişte în direcţia dorită

La gazoductul Iaşi-Ungheni se lucrează deja la şapte tronsoane simultan, iar într-un termen foarte apropiat de timp pe şantiere urmează să sosească şi conductele de gaz, afirmă ministrul de Externe.
Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova
Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova (mfa.gov.md)

După întâlnirea de marţi, 24 iulie, a Grupului de lucru interministerial dintre Republica Moldova şi România, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu susţine că discuţiile pe care le-au avut au confirmat deschiderea şi încrederea reciprocă maximă.

„La gazoductul Iaşi-Ungheni se lucrează deja la şapte tronsoane simultan, iar într-un termen foarte apropiat de timp pe şantiere urmează să sosească şi conductele de gaz. Subiectul podului de peste Prut de la Ungheni a fost şi el atins, iar planurile noastre sunt deja în acest moment la un nivel foarte avansat.

Lucrurile încep să se mişte în direcţia dorită iar disponibilitatea prietenilor noştri din România de a-şi aduce o contribuţie financiară substanţială la realizarea proiectelor convenite ne oferă motive de optimism”, a conchis ministrul de Externe de la Chişinău.

Reuniunea de la Bucureşti are loc în contextul realizării înţelegerilor convenite în cadrul vizitei în România, din 2 iulie, a premierului Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe