Nicolicea, despre Iohannis: "Nu cunoştea ceea ce s-a întâmplat, pentru că i-ar fi fost ruşine"

Eugen Nicolicea(Deputat PSD),
Eugen Nicolicea(Deputat PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a ieşit la rampă după ce preşedintele Iohannis a apreciat public încercarea Opoziţiei de a-l da jos pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor şi a opinat că demersul merită reluat.

„Cred că nu cunoştea ceea ce s-a întâmplat, pentru că altfel i-ar fi fost ruşine să-şi lipească numele de acţiunea de acolo. Orice om care participă la un Consiliu de Administraţie ştie că voturile se dau în anumite condiţii. Să ne lămurim, nu a existat nicio şedinţă condusă de Pirtea, nu au votat nimic”, a declarat Nicolicea, preluat de stiripesurse, la Antena3.

Cât despre şedinţa din plenul Camerei Deputaţilor - unde, reamintim, după ce Florin Iordache a refuzat să pună pe ordinea de zi propunerile de revocarea a sa şi a lui Liviu Dragnea, Opoziţia a votat totuşi în favoarea acestor demersuri -, Nicolicea a afirmat că Florin Iordache a condus foarte bine şi l-a criticat pe Marilen - Gabriel Pirtea, vicepreşedintele Camerei care a prezidat, de la pupitrul plenului, momentul votului.

„Noi am rămas uimiţi. Ştiţi, dl este rector la Universitatea de Vest şi să facă pe DJ-ul la microfonul acela. Este vicepreşedinte de multă vreme, să nu ştie procedurile. DJ rector, exact! Dacă conducerea o şedinţă de-adevăratelea, trebuia să anunţe cvorumul. Spui 112 voturi, dar din câţi? Plus voturile, atunci când se cere revocarea cuiva, se fac prin bile şi prin vot secret. Era vot secret prin bile”, a declarat Nicolicea.

Reamintim că miercuri Opoziţia a încercat punerea pe ordinea de zi a propunerii de revocare a lui Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi pe cea de revocare a lui Florin Iordache din cea de vicepreşedinte. PSD s-a opus înverşunat acestui demers, Opoziţia votând totuşi, cu Marilen Pirtea pe post de conducător de şedinţă, de la pupitrul plenului, revocarea celor doi. Ulterior, Olguţa Vasilescu şi apoi Liviu Dragnea au acuzat că Iohannis, în cărdăşie cu DNA, ar fi în spatele acestui demers.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne