Nicolicea anunţă reorganizarea Comisiei Juridice. Proiectele de legi analizate în subcomisii

Social-democratul Nicolicea va reorganiza Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Deputaţii vor fi repartizaţi pe trei subcomisii care vor analiza independent proiectele de legi.
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (Florin Chirila/Epoch Times)

Numit şef al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea anunţă o reorganizare a forului pe care îl conduce, oficial în scopul de a îl eficientiza.

Potrivit lui Nicolicea, comisia va fi spartă în trei subcomisii, fiecare urmând să analizeze anumite proiecte de lege. După ce proiectele vor fi analizate în subcomisii, vor fi votate în plenul reunit al comisiei.

"Prin asta o să fim mai eficienţi. De asemenea, nu o să mai admitem introduceri pe ordinea de zi, decât cu mari excepţii, dacă nu respectăm termenele regulamentare. În plus de asta, evident, dacă avem raportori la o anumită lege, nimeni nu mai poate să spună că nu ştie despre ce este vorba. Deci respectăm regulamentul cu organizarea noastră în aşa fel încât toată lumea să se încadreze, să ştie despre ce este vorba şi să fim şi eficienţi în sensul de rapiditate", a precizat Nicolicea, citat de Agerpres.

Deputatul a mai precizat că, în cadrul subcomisiilor, şedinţele vor fi organizate de vicepreşedinţi, însă nu aceştia vor vorbi despre proiectele de lege, ci deputaţii care sunt raportori.

"Vicepreşedintele conduce şedinţa şi are grijă să respecte procedurile, dar despre o anumită lege vorbeşte deputatul-raportor, nu vicepreşedintele. Deci, cam cum este judecătorul în Statele Unite: el nu dă verdicte, dă juriul, dar el se obligă să respecte regulile, cam asta face vicepreşedintele", a explicat Nicolicea.

Cât despre divergenţele la proiectele de lege, acestea vor fi discutate în plenul comisiei. Repartizarea deputaţilor pe cele trei subcomisii urmează să se facă săptămâna viitoare, a informat Nicolicea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne