Nicolai Grigorişin devine primar de Bălţi, din primul tur

Renato Usatîi consideră victoria partidului său la Bălţi o lovitură dată socialiştilor apropiaţi preşedintelui Igor Dodon.
Nicolai Grigorişin, primar al municipiului Bălţi din R. Moldova
Nicolai Grigorişin, primar al municipiului Bălţi din R. Moldova (ru1.md)

Nicolai Grigorişin, candidatul Partidului Nostru condus de Renato Usatîi, a fost ales primar al municipiului Bălţi, din primul tur. Acesta a fost susţinut de peste jumătate dintre alegătorii veniţi duminică, 20 mai, la cele 58 de secţii de votare deschise în municipiu.

Cel mai apropiat concurent al lui Grigorişin, reprezentantul PSRM Alexandr Usatîi a acumulat 19,33% dintre voturi. Rezultatul candidatului independent „de rezervă” al Partidului Nostru - Elena Griţco - a fost de 1,26%.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că victoria din primul tur a candidatului formaţiunii sale în alegerile pentru Primăria oraşului Bălţi este o lovitură aplicată Partidului Socialiştilor apropiat preşedintelui Igor Dodon. Potrivit europaliberă.org, într-un mesaj video, Usatîi a ridiculizat socialiştii, comparându-i cu păsările îngrăşate artificial.

Partidul Nostru se află la conducerea Primăriei Bălţi din iunie 2015, atunci când Renato Usatîi a câştigat alegerile din primul tur cu rezultatul de 73%. Usatîi este cel care a declanşat alegerile anticipate la Bălţi, după ce în luna februarie şi-a dat demisia din funcţia de primar, în semn de protest faţă de cercetarea sa penală pe care o consideră motivată politic, aflându-se în prezent la Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe