Nicolai: ALDE are 15%, dar s-au fraudat alegerile. Oamenii nu înţeleg de ce n-am ajuns în Parlamentul European

Norica Nicolai, PNL
Norica Nicolai, PNL (Epoch Times România)

Şefa Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, a declarat miercuri, într-un interviu acordat DC News, că în România "se întâmplă ceva cu alegerile" şi că există indicii clare de fraudă. Mai mult, Nicolai a adăugat că la alegerile din 26 mai a rămas surpsinsă de rezultat, în condiţiile în care oamenii îi spun pe stradă că au votat-o iar ea nu a mai ajuns în Parlamentul European.

În acest context, fostul europarlamentar ALDE a transmis că aşteaptă o decizie a Guvernului prin care tabletele care împiedică votul multiplu să fie puse sub controlul AEP şi nu al unei structuri militare cum sunt în prezent, în speţă sub supravegherea STS.

"Ceva se întâmpla în alegerile din România după 2004 încoace, dar pregnant şi cu indicii clare de fraudă după 2009. Aştept răspunsul de la această comisie şi în orice caz aştept rapid o decizie a guvernului de a trece această încercare de a evita votul multiplu de la STS în subordinea AEP. Este inadmisibil ca o structură militară să aibă un rol în procesul electoral. Şi după asta vom vedea dacă mai există posibilităţi de manipulare a votului şi de fraudare a lui", a declarat liderul ALDE.

Şefa Consiliului Naţional al ALDE este convinsă că partidul său are 15%, „aşa cum arătau sondajele”, dar s-au fraudat alegerile.

"Pe stradă oamenii spun că m-au votat şi nu înţeleg de ce nu am ajuns în Parlamentul European. Eu am înţeles. Principalul beneficiar a fost Traian Băsescu şi UDMR-ul", a precizat Norica Nicolai.