Nicolae Timofti în vizită la Bucureşti, posibil ultima din mandatul său de preşedinte

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti a decis ca ultima vizită oficială din mandatul său de şef de stat s-o efectueze la Bucureşti, unde se va întâlni cu oficiali români de rang înalt.
Preşedintele RM, Nicolae Timofti şi omologul său român, Klaus Iohannis
Preşedintele RM, Nicolae Timofti şi omologul său român, Klaus Iohannis (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti se află într-o vizită de două zile la Bucureşti, unde va avea întrevederi cu omologul său, Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, precum şi cu alţi înalţi oficiali din România. Se presupune că aceasta ar putea fi ultima vizită oficială din mandatul său prezidenţial.

Şeful statului şi-a propus ca în cadrul acestei vizite să înmâneze şi distincţiile oferite anterior preşedintelui român, Klaus Iohannis, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne al României, Raed Arafat, şi actorului român Florin Piersic, informează Realitatea.md.

Potrivit ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, vizita va cuprinde „elementele esenţiale ale unei vizite oficiale la nivel de şefi de stat”.

„Aşadar, o întâlnire cu preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni, o întâlnire de lucru cu premierul Cioloş, o întâlnire la Palatul Parlamentului de la Bucureşti, câteva momente la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. O vizită clasică într-o anumită măsură care atinge punctele esenţiale ale unei asemenea vizite, dar care este încărcată de o semnificaţie suplimentară, de faptul că e posibil să fie ultimul gest semnificativ de politică externă din mandatul preşedintelui Timofti”, a afirmat diplomatul român.

În opinia ambasadorului român, prin această vizită la Bucureşti, „preşedintele Timofti a ales să facă ultimul gest semnificativ de politică externă în relaţia cu România. Cred că face parte din moştenirea mandatului preşedintelui Timofti, felul în care va arăta această vizită la Bucureşti şi mesajele care vor fi verbalizate la Bucureşti cu ocazia acestei vizite. E posibil ca aceasta să fie ultima vizită în străinătate din cursul mandatului oficial al preşedintelui Timofti”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe