Nicolae Timofti: Evoluţiile primejdioase din Ucraina ne confirmă încă odată necesitatea unei armate bine pregătite

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti
Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti (presedinte.md)

Nicolae Timofti a rostit un discurs în care a arătat că aniversarea Zilei Armatei Naţionale se desfăşoară pe fundalul degradării climatului de securitate din regiune.

„Evoluţiile primejdioase din Ucraina ne confirmă încă odată necesitatea unei armate bine pregătite în plan profesional, gata să facă faţă oricăror pericole externe. Această situaţie ne determină să formulăm noi exigenţe faţă de pregătirea profesională a componentelor Forţelor Armate. Este de-a dreptul crucială importanţa creării unor structuri de forţă care să corespundă necesităţilor şi cerinţelor noului mediu de securitate”, a declarat preşedintele ţării.

Nicolae Timofti a salutat schimbările produse în ultima perioadă în Armata Naţională, în cadrul căreia se desfăşoară un amplu proces de consolidare a capacităţilor de exercitare a misiunilor constituţionale.

Şeful statului a apreciat prestaţia militarilor moldoveni care participă în diverse misiuni şi operaţii la nivel internaţional.

Preşedintele ţării a pledat pentru continuarea procesului de profesionalizare a armatei în vederea transformării acesteia într-o instituţie modernă a unui stat cu aspiraţii europene.

„În calitatea mea de Comandant Suprem al Forţelor Armate voi susţine şi în continuare eforturile de transformare a Armatei Naţionale într-o structură capabilă să execute misiunile de apărare a statului. Armata Naţională trebuie să continue reformele pentru a face un salt calitativ semnificativ spre profesionalizare. Va trebui ca şi în continuare să investim în pregătirea profesională, echipament şi tehnica de luptă, precum şi în protecţia socială a militarilor. Însă toate acestea presupun din partea Dumneavoastră un grad înalt de profesionalism şi multă disciplină”, a spus Nicolae Timofti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe