Nicolae Timofti a depus jurământul în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova

Preşedintele ales Nicolae Timofti a depus astăzi jurământul în faţa plenului Parlamentului, juraţilor de la Curtea Constituţională şi a corpului diplomatic.

Ceremonia de învestire a preşedintelui ales cu 62 de voturi la 16 martie a început la ora 14.00 cu introducerea solemnă a Constituţiei Republicii Moldova, Drapelului de Stat al R. Moldova, în sala de şedinţe a Legislativului. După aceasta preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase a dat citire deciziei de validare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale informează moldpres.

"Curtea Constituţională a conchis că la 16 martie Legislativul a ales prin vot secret preşedintele în conformitate cu legea. La 19 martie Curtea Constituţională a hotărât să confirme rezultatele alegerilor din 16 martie şi a validat mandatul lui Nicolae Timofti. În urma unui sufragiu liber deveniţi cel de-al patrulea Preşedinte al RM", a spus Tănase.

După alocuţiunea lui Alexandru Tănase, Preşedintele învestit Nicolae Timofti a rostit jurământul. "Jur să-mi dăruiesc toată puterea pentru a apăra democraţia, suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a RM", a spus şeful statului.

La ceremonie Nicolae Timofti a purtat în premieră pentru RM un colan prezidenţial care este împodobit cu zirconiu, rubine şi un diamant de 0,7 carate.

La ceremonia de învestire a lui Nicolae Timofti au participat deputaţi, judecătorii CC, membrii CEC, membrii Guvernului, judecătorii Curţii Supreme de Justiţie, corpul diplomatic, reprezentanţi ai cultelor, lideri ai partidelor politice, reprezentanţi ai comunităţilor naţional-culturale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe