Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium

Atletul român care ar fi trebuit să reprezinte România la Jocurile Olimpice a fost depistat pozitiv cu meldonium, conform COSR
Atletul român Nicolae Soare
Atletul român Nicolae Soare (Nicolae Soare/facebook)

Conform afirmaţiilor făcute vineri de Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, sportivul legitimat la Ştiinţa Bacău, Nicolae Soare, nu va putea participa la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro după ce a fost depistat pozitiv cu meldonium.

"Am primit acum de la ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping) o adresă în care suntem informaţi că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium. Nu am reţinut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziţia COSR, toleranţă zero faţă de sportivii dopaţi, este corectă", a declarat oficialul COSR.

Maratonistul originar din Buzău îndeplinise baremul de participare la Jocurile Olimpice în proba de maraton în cadrul cursei care s-a desfăşurat la Hamburg în 17 aprilie, pe care a terminat-o cu timpul de 2 ore 18 minute şi 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiţia de la Rio fiind de 2:19:00.

De la începutul anului, când această substanţă a fost pusă pe lista medicamentelor interzise mai mulţi sportivi români de la atletism şi kaiac-canoe au fost testaţi pozitiv: Mihai Donisan, Claudia Ştef şi Mirela Lavric (Atletism) iar Leonid Carp, Andrei Ştefan Strat, Elena Meroniac, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu şi Petruş Gavrilă (kaiac-canoe).