"Nici păcălelile de 1 Aprilie nu mai sunt ce-au fost" - Cioloş, despre debirocratizare

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Parcă nici păcălelile de 1 Aprilie nu mai sunt ce-au fost. După trei luni, ceva ce părea o glumă bună s-a lăsat cu un pachet de simplificare şi debirocratizare. În ritmul acesta, o să se spună că nu avem simţul umorului. ;))", scrie pe Facebook premierul Dacian Cioloş, la o zi după ce Guvern a adoptat o serie de măsuri vizând reducerea birocraţiei.

În postarea sa, premierul face trimitere la un articol-păcăleală de 1 aprilie, în care Hotnews-ul "anunţa" că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care interzice instituţiilor statului să mai ceară copii după documente. Ceea ce acum trei luni era doar o păcăleală, a devenit în bună măsură realitate, după ce Guvernul a adoptat prin OUG eliminarea copiilor legalizate după documente, obligaţia instituţiilor de a primi copii după documente şi în format electronic, plata online a amenzilor şi taxelor de timbru, relatează Gândul.info.

Pe lângă eliminarea copiilor legalizate, Cabinetul Cioloş a modificat şi legea privind cazierul judiciar, astfel încât autorităţile şi instituţiile publice, altele decât cele din sistemul de apărare, să obţină certificatul de cazier judiciar în mod direct de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scutind cetăţeanul de obţinerea acestuia, caz în care taxa de eliberare şi taxa extrajudiciară de timbru vor fi eliminate.

De asemenea, Guvernul a mai decis că părinţii vor putea să-şi declare copilul nou-născut în 30 de zile, şi nu în 15 ca până acum, iar persoanele fără identitate vor putea obţine CNP şi certificat de naştere mai repede.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne